5 goda tacosrecept till fredagsmyset – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

5 goda tacosrecept till fredagsmyset

vegetarisk tacotårta

Så var det äntligen fredag igen och dags att ladda upp inför fredagsmyset! Jag tänkte underlätta lite genom att tipsa om 5 goda tacorecept till fredagsmyset. För det finns ju faktiskt så mycket goda varianter på ju st tacos som inte är klassisk svensk tacos. Jag älskar att experimentera och hitta på nya sätt att laga denna goda mat på. Ett recept som inte kommit upp på bloggen än är tacolåda. Kanske får det bli morgondagens middag? Är det ett recept ni skulle vilja ha?

 

Först ut är familjens senaste favorit, nämligen tacotårta. Det här går alltid hem hos barnen som faktiskt inte är så superförtjusta i klassisk tacos. Inte Isac i alla fall. Han brukar mest äta tortillabröd med smör och så lite majs och paprika. Men här blir det liksom lite roligare att äta. Perfekt fredagsmat!

tacokyckling-2

Tacokryddad kyckling är också superenkel fredagsmat. Speciellt om du tröttnat lite på själva tacosen, men ändå gillar smaken! Ett stort plus är att det sköter sig själv i ugnen. Sånt gillar jag!

 

tacopizza på tortillabröd

Fast ändå, mitt bästa fredagsrevept är nog ändå tortillapizza. När man är sugen på pizza, man är sugen på tacos, men man har absolut noll ork och energi att lägga i köket. Då gör man tacopizza. I perioder serveras det här i olika varianter rätt så ofta hemma hos oss. Det går fort, är lätt att variera och alla gillar det.

fisktacos mangosalsa

För någon vecka sedan la jag upp det här receptet på fisktacos som ni verkligen gillade! Så kul! Fick även tips av en läsare att göra som la fryst lax i en ugnspåse med lite kryddor och vatten. In 20 minuter i ugnen och sen är det bara  att dra isär laxen med en gaffel. Som kulled park typ. Jag tyckte det lät superspännande och måste verkligen testa någon gång!

tacopaj med creme fraiche

Sist ut är en kär gammal klassiker. Nämligen tacopaj. Alltså det är något med så här matiga pajer. Jag känner mig så grymt huslig när jag lagar dom. Det och när jag kokar sylt! Jag vet inte vad det är, men känner mig som värsta husfrun liksom 🙂 Grunden till den här pajen har vi lagat så sjukt många gånger, i just den här varianten har jag tillsatt en burk svarta bönor också. Det blir toppengott tycker jag!

Så, här har ni alltså 5 grymma tacosrecept att testa idag eller under helgen! Vilken variant av tacos är din favorit? Gillar du klassisk svensk tacos eller gör du helst någon annan variant?

Jag hoppas ni alla får en trevlig helg. Jag och Isac ska strax skotta oss ut från huset och åka till min mormor och morfar för lite obligatorisk fredagsfika. Sen har Axel en kompis som ska sova här ikväll. Så jag gissar att det blir fullt ös!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.