Påskcupcakes – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Påskcupcakes

påskcupcakes

Nu står påsken helt snart för dörren. Om bara en vecka är det skärtorsdag. Jag tänkte bjuda er på ett väldigt mysigt tips på vad ni kan baka och dekorera till påsk. Fina påskcupcakes! Servera dom antingen som dessert, till fikat eller gör och ställ på tallrikarna som bordsplacering, sätt bara i en liten lapp med personens namn, det blir superfint!

påskcupcakes

 

Vill man pyssla med barnen är det här perfekt! Antingen bakar du muffinsarna i förväg och så dekorerar ni tillsammans, eller så gör ni även själva muffinsarna ihop. Vis av erfarenhet så räcker det att göra en av grejerna ihop med mina barn, de är så länge de brukar hålla intresset uppe.

Till både fågelbona och gräset har jag använt en sk grästyll. Till boet en lite större och till gräset en lite mindre. De brukar finnas att köpa på de flesta tårtdekoreringsbutiker.
Både chokladäggen och chokladharen hittade jag i min vanliga mataffär.

påskcupcakes

 

 

Påskcupcakes:

citronmuffins, ca 8-10 stora:

150 g mjukt smör
2 dl strösocker
1 krm äkta vanilj
saft från 1/2 citron
2 ägg
1 1/2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk

Vispa smör, socker och vanilj fluffigt, tillsätt citron och äggen, ett i taget. Ha i bakpulver och mjöl, rör till en klumpfri smet. Ha sedan i mjölken och rör om. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll dom till 3/4 med smet. Grädda i  180°C i cirka 12-15 minuter. Låt svalna helt.

Smörkräm:

100 g mjukt smör
3/4- 1 pkt florsocker
3 msk mjölk

grön färg
1½ msk kakao

Viktigt att smöret är mjukt, annars blir det klumpar!

Vispa smöret mjukt och klumpfritt med elvispen, tillsätt florsockret. lite i taget medan du vispar på låg fart. Rör sedan i mjölken. Fortsätt sedan att vispa på medelfart i några minuter så krämen tjoknar till sig ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen.

Dela smörkrämen i två skålar, Ha i kakao i den ena och grön färg i den andra.
Spritsa fågelbon på hälften och gräs på hälften.

Dekorera med chokladharar och fina chokladägg.

För att se hur jag dekorerar mina cupcakes, kolla antingen in min Facebooksida eller Instagram!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.