5 vegetariska recept som barnen älskar – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

5 vegetariska recept som barnen älskar

 

vegetarisk lasagne med halloumi, spenat

Många har som mål att försöka äta mer vegetariskt. Att kanske inte bli vegetarian med ändå försöka få in ett par middagar i veckan där man utesluter kött. Hemma hos oss äter vi till kanske 75 % vegetarisk mat. Sen blir det fisk och kyckling ibland. Många av de vegetariska recept jag lagar har blivit hela familjens favoriter med tiden, så därför tänkte jag idag tipsa om 5 vegetariska recept som barnen älskar. Recept som man faktiskt inte ens reflekterar över att de inte innehåller kött. Det är liksom bara mat. Enkelt, härlig och framförallt god vardagsmat.
En bloggkollega till mig som också sitter inne på en hel guldgruva med vegorecept är Tuvessonskan. Och det var faktiskt hon som inspirerade mig till den här matlistan. Så letar ni mer vegorecept, kika in hos henne!

Det allra första receptet jag tipsar om idag är inte bara en storfavorit hemma hos oss, det är även så många av er som lagat och älskar det här receptet. En lasagne med halloumi, solroskärnor och massa annat gott!

svegetariska sötpotatisbiffar med kikärtor

Olika sorters grönsaksbiffar är perfekt vardagsmat att plocka fram sådär mitt i veckan. Måna barn älskar sötpotatis, vilket jag kan förstå då den har en riktigt söt och god smak. Här finns det massor av olika alternativ till smaksättning- jag tipsar om ett helt gäng här. Prova dig fram och se vad du och din familj tycker om! Sötpotatisbiffar med kikärtor, en ny favorit hos oss!

vegetarisk tacotårta

Familjens nya favorit när det kommer till tacos är den här tacotårtan! Känns betydligt roligare än klassisk tacos och man slipper allt spill och kladd det blir när en 3-åring ska försöka äta en wrap! Sen om jag ska vara hel ärlig så äter i alla fall Isac mest majs när jag gör vanlig tacos. Här får barnen faktiskt i sig både det ena och det andra. Som dom inte har en aning om 🙂

vegetarisk stroganoff med morors och halloumi

Det här är ett recept som alltid går hem hos mina barn. Dom älskar halloumi båda två, så det är en solklar favorit! Det är dessutom plättlätt att laga och perfekt att ta till när man känner sig lite oinspirerad. Bra vardagsmat helt enkelt! Stroganoff med morot och halloumi!

ugnspannkaka

Helt vanlig klassisk ugnspannkaka älskar mina barn. Perfekt mat att göra en stor plåt av. Jag brukar göra en röra av keso, rivna morötter, solroskärnor och en klick lingonsylt att ha till. Så gott! Barnen brukar hålla sig till keso och sylt. Och morötter i stavar, det älskar dom!

Vilka vegorecept går hem hos er? Brukar ni göra recept så lika “vanliga” recept som möjligt eller skapar ni något helt nytt?

 

Gillar du det här inlägget? Tryck gärna på hjärtat här nedanför eller lämna en kommentar <3

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jen

    Mina barn älskar linssoppa. Alltså den billigaste och enklaste varianten. Linser, potatis, lök, paprikapulver, buljong och vatten.

    Sen gillar dom tabbouleh och spiskumminris med gröna linser.

    Vårt problem är att vår yngsta är mjölk och äggallergiker. Så allt med halloumi, ägg och andra mejeriprodukter går bort. Vi får istället snegla på det veganska köket men jag upplever att dom recepten är något svårare med barnen.

    Det jag har tagit till på sistone är att laga tillbehör. När man har några olika så blir det tillslut en helt maträtt. Då sneglar jag ofta på det libanesiska och spanska köket och blandare hejvilt 😊