Chokladdipp på bara 3 ingredienser – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Chokladdipp på bara 3 ingredienser

vegansk chokladdipp

Lördagkväll och visst är det läge att fixa något gott? Men brukar du precis som jag tänka att idag ska vi inte ha något efter maten och sen så sitter man där med ett sötsug som heter duga! Eller om man helt enkelt bara är sugen på något riktigt gott och enkelt? Då är det läge att göra en chokladdipp och servera tillsammans med frukt, kex eller vad man nu känner för att dippa. Jag vet att det kanske låter lite knasigt, men linschips är supergott att doppa i den här dippen! Det allra bästa är att du gör den på endast 3 ingredienser och du kan utan problem göra den vegansk! Bra va!

 

vegansk chokladdipp

Som jag skrev igår var planen att gå på bio och ut och äta. Men vi blev hemma. Köpte med massor av sushi hem och kröp ner i soffan redan kl 17. Vi hade Kriminal Minds-maraton och kollade klart på säsong 12. Nu är det ett stort tomrum här hemma, för vad tusan ska vi kolla på nu? Sitter ni inne på bra serierips- hit me!

Efter middagen dukade jag fram massa frukt, den här chokladdippen och lite nya linschips jag köpt hem. En perfekt avslutning på kvällen!
vegansk chokladdipp

Jag tycker det är perfekt att göra tillexempel en sådan här dipp och plocka fram en fredag eller lördagkväll istället för godis. Just godis blir så lätt att man överäter. Det finns sällan något stop och så äter man tills man mår riktigt dåligt! Gör man istället i ordning ett fint fat med olika sorters frukter, bär och kex och sedan en god dipp- ja då känns det som om man lyxar till det ordentligt men ändå äter man inte tills det känns som om man ska spy.

Och som jag skrev så är det inga problem att göra den här dippen mjölkfri! Perfekt om man av någon anledning inte äter mjölkprodukter. Oavsett om man är vegan eller inte tål det!
Välj själv om du vill göra den på en ljus eller lite mörkare choklad, det är ju liksom en smaksak!

 

Chokladdipp:
200 g choklad (välj en vegansk choklad om du vill göra den fri från mejeriprodukter)
1 msk kokosolja
1 1/2 dl mandelmjölk

Finhacka chokladen och lägg den i en skål, tillsätt kokosoljan. Smält detta i micron, ca 15 sekunder åt gången, rör om och kolla så det inte bränns vid. När all choklad smällt, tillsätt mandelmjölken och blanda väl. Låt stå kallt i cirka 30 minuter. Tag ut ur kylen och vispa upp den något. Servera med frukt, bär och kex!

Ett perfekt dessert eller som alternativ till fredags/lördagsgodis!

 

Sugen på en NUTELLADIPP istället? Kolla då inte det här inlägget!

 

Tycker du om det här inlägget? Tryck då gärna på hjärtat här nedanför eller lämna en liten kommentar <3

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nensan

    Jag hittar recept från dej via Pinterest och klickar på bilden för att se receptet. Då är det en väldigt omständig väg via din hemsida för att komma till receptet. Nästan så att man hoppar över sin nyfikenhet när man ser att det är via din hemsida. Synd. Jag vill inte följa din eller andras bloggar men gillar Pinterest. Kan jag göra på ngt annat sätt för att komma direkt till receptet du lagt in

  2. Ida

    Å så gott och enkelt det lät, måste provas:) vilka linschips hade Ni, har bara sett med smak på?!
    Tack för en mkt inspirerande blogg. // Ida