No bake snickerspaj

vegansk snickerspaj sockerfri nyttig
Idag tänkte jag bjuda på snickerspaj! Men en variant som du inte behöver ha i ugnen, den innehåller inget vitt socker, ägg eller mjölkprodukter. Den är alltså helt vegansk. Men jag bakar den inte för att det är just en vegansk snickerspaj, utan för att ibland tycker jag det är så gott med fika som inte är så otroligt sötsliskigt. Utan där det räcker med en liten bit till kaffet och så är man nöjd sedan.  Kanske är det därför jag hellre föredrar småkakor framför mäktiga bakelser. En bit mörk choklad framför 200 g mjölkchoklad.
Receptet hade jag nedtecknat i ett block, jag vet tyvärr inte var grundreceptet kommer ifrån, men har gjort ett par ändringar för att få den som jag villa ha den 🙂
vegansk snickerspaj sockerfri nyttig
Den här pajen tycker jag smakar allra godast när den kommer direkt ur frysen. Då håller den sig dessutom mycket längre och man kan ta sig en bit när det riktigt sötsuget sätter in eller man vill ha något gott till kaffet. Fiffigt va?
Just nu packar vi det sista, för i morgon bitti åker vi en vecka till Spanien. Det ska bli riktigt skönt med en veckas sol och bad. Och komma bort en tag bara vi i familjen. Nu har ju barnen blivit så pass stora att båda verkligen kan njuta av en resa. Isac startar hela semestern med att tvärsomna i bilen och nu fortsätta sova en stund på soffan. Så känns som om den här ledigheten kommer rätt lägligt. När vi alla packat ihop oss åker vi mot Arlanda och bor en natt på hotell där. Så himla smidigt när flyget går strax efter 7 i morgon bitti.vegansk snickerspaj sockerfri nyttig
Men oroa er inte. Att jag blir borta en vecka kommer knappt märkas här på bloggen, för den tar jag med mig var jag än är i världen. Jag har en hel drös härliga recept att dela med mig av den kommande tiden. Vad sägs om världens godaste hummus, fiskbiffar eller chokladbollsglass?!!? Japp, det och mycket mer kommer ni hitta här på bloggen inom en snar framtid!
 
Till pajen då, den mestår av tre lager. Och den är superenkel att göra. Allt du behöver är en matberedare och en form med löstagbar kant!
Snickerspaj:

Pajbotten:
100 g hasselnötter
10 dadlar utan kärnor
1/2 dl havregryn
2/4 dl kakao
ev lite vatten
Lägg hasselnötter, dadlar, havregryn och kakao i en mixer. Mixa samman alt, tillsätt ev lite vatten för att få en smidig smet.
Tryck ut i en form med löstagbar kant och ställ kallt medan du gör fyllningen.
Fyllning:
1 1/2 dl jordnötssmör
1 1/2 dl havregryn
2 msk agavesirap
ca 1 dl vatten
Mixa alla ingredienser noga till en krämig röra. Bred ut detta i det kalla pajskalet. Ställ tillbaka i frysen.
Glasyr:
2 msk kokosolja
1 msk agavesirap
1 dl kakao
flingsalt
Smält kokosoljan en skål. Tillsätt sirap, kakao och flingsalt och rör till en slät glasyr. Bred detta över fyllningen. Toppa pajen med hackade jordnötter, flingsalt och pudrad kakao.
Gillar du det här inlägget? Tryck gärna på hjärtat nedanför eller lämna en kommentar <3
 

14
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
matmedmera
5 år sedan

Låter väldigt gott och enkelt att göra

Emelie
Emelie
5 år sedan

När det gäller kakaon i pajbotten, ska det vara 0,5 dl eller 1 dl kakao? Jag känner mig lite förvirrad när det står 2/4 😋

Marie
Marie
5 år sedan

Hej, ser gott ut! Är det osötad jordnötssmör du använder?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Marie
5 år sedan

Ja, jag använder osötat jordnötssmör

Emelie
Emelie
3 år sedan

Den är fantastisk! Godare än allt godis och choklad! 👌🏻 Ny favorit även hos tonåringen här.

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Emelie
3 år sedan

Så glad jag blir av att höra det!

Artskott

Nästa inlägg

Så enkelt odlar du ärtskott

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x