Sockerkaka – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Sockerkaka

 grundrecept, baka

Igår skrev jag på instagram att jag ibland känner att allt bara blir för mycket. Det är den ena spektakulära tårtan eller desserten efter den andra. Och jag förstår, man blir inspirerad. Tycker att det är otroligt vackert och lita fascinerande att man faktiskt kan skapa något så fint. Men ibland får det motsatt effekt på mig. Då blir jag bara sugen på att baka en sockerkaka, en småkaka eller på sin höjd en helt vanlig sketen rulltårta. För jag är egentligen inte extra allt. Jag väljer hellre en liten torr kaka när vi fikar än en bakelse. Men vi är ju alla olika. Och tur är ju det 🙂

Så idag blev det att baka sockerkaka. Att ha ett fint grundrecept är otroligt bra. För sedan är det bara att variera i det oändliga!
Du kan smaksätta med kaffe, kakao, apelsin, choklad eller vad du helst gillar. Eller varför inte dela sockerkakan och fylla med vaniljkräm, smörkräm eller chokladkräm? Enkelt men ack så gott!

grundrecept, baka

Här i Sala blossar det fortfarande upp nya skogsbränder. När vi alla nästan andades ut och fick information om att läget var under kontroll, ja då får vi höra att det brinner på två nya ställen. Hela tiden hör man surret av flygplan och helikoptrar som flyger över vår stad för att både vattenbomba de bränder som är i gång, men även för att upptäcka nya bränder. Och det läskiga är att det verkar som om det är någon galning som är ute och sätter eld på våra skogar. Vi har brandmän från i stort sett hela Sverige här nu som kämpar. Men vad hjälper det att släcka en brand, när det någon timme senare har börjat brinna någon kilometer bort. Det är helt fasansfullt.
Vi har än så länge haft tur. Den närmaste branden här har varit lite mindre än en halvmil bort. Men man kan inte låta bli att tänka att nästa gång det börjar brinna, då är det närmare oss här i skogen.. Vi hoppas och ber att dom snart får tag i den galning som har satt skräck i en hel stad nu!

grundrecept, baka

Om en liten stund kommer Axel hem med bussen och min mamma, mormor och morfar kommer ner på lite kaffe. Då blir det sockerkaka, frukt och kanske lite glass till kaffe. Det får bli en fin fredagseftermiddag, fast vi alla känner lite oror..

Sockerkaka:

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
50 g smält smör
1 1/2 dl mjölk

Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver, vanilj, smält smör och mjölk. Vänd försiktigt ihop till en slät smet. Smöra och bröa en sockerkaksform. Grädda i 200°C i cirka 30 minuter eller tills sockerkakan är helt klar.
Låt svalna något innan du serverar.

 

Smaksätt gärna sockerkakan med det du gillar bäst!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. linneasskafferi
      linneasskafferi

      Jag brukar variera. Ibland ströbröd, ibland kokos eller bara vanligt vetemjöl. Det fungerar också. Mormor brukade alltid göra med kaksmulor, det blir så gott!