World Meat Free Week-5 vegetariska recept – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Annons

World Meat Free Week-5 vegetariska recept

vegetarisk lasagne med halloumi och spenat

Den här veckan är det World Meat Free Week. Ett initiativ som du kan läsa mer om här. En vecka för att belysa vad bara ett par vegetariska middagar i veckan kan göra för skillnad. Både för miljön och dig själv!
Och jag tänkte att Linnéas Skafferi kan ju inte vara sämre. Därför kör vi 5 vegetariska recept denna vecka. Fint va? Själv lagar jag varken nöt, fläsk eller fågel hemma. Det har liksom bara fasats ut ur mitt liv. Fisk tycker jag fortfarande är gott så det äter jag gärna. Jag försöker också välja mjölkprodukter med omsorg. Jag tycker att dom som vill äta kött självklart ska fortsätta göra det, men kanske ska man tänka till både en och två gånger på vilket slags kött man väljer att äta. Jag tror inte på förbud, eller att stoppa in någon i ett fack. Allt är inte svart eller vitt.

Först ut är en riktig familjefavorit. Nämligen vegetarisk lasagne med halloumi.

vegetariska sötpotatisbiffar med kikärtor

Sötpotatis är något vi gillar hemma hos oss. Oavsett om den bakas i ugn, används i grytor eller som här- i grönsaksbiffar. Perfekt sommarmat om du frågar mig!

linssoppa med kokosmjölk

Tycker man det är svårt att servera vegetarisk mat utan att familjen ska rynka på pannan? Ja men gör en soppa! Den här linssoppan kan ätas både varm och kall, därför passar den perfekt så här på sommarhalvåret. Gör ett gott bröd till. Jag gör alltid lite extra mycket och fryser in i matlådor. Guld värt att ta fram när man inte orkar laga mat!

vegetarisk tacotårta

Inte behöver man avstå att äta tacos bara för att man väljer bort kött! Nej om jag får säga det själv så blir den här tacoröran mycket godare än den klassiska på köttfärs. Här har det ju dessutom blivit en härlig tacotårta av det hela! Det här har jag serverat till både barn , vuxna och tonåringar och inte en enda har noterat att den var utan kött!

springrolls- vietnamesiska sommarrullar

Lite pilligt, men ack så gott! Jag älskar vietnamesiska sommarrullar. Så fräscht och gott. Dessutom är det perfekt bjudmat! Gör i ordning alla ingredienser och låt gästerna själva göra sina rullar. Superenkelt att göra vegetariskt och sen kan var och en välja om man vill ha koriander i eller inte 🙂

 

Hur ser det ut hemma hos er? Äter ni mycket vegetariskt? 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons