Sommardessert med jordgubbar och bär – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Sommardessert med jordgubbar och bär

 

jordgubbar

Så här när temperaturen når nästan 30 grader varje dag är man kanske inte så sugen att stå i köket och baka. Att slå på ugnen när det redan är stekande hett lockar inte precis. Då är det tur att det finns massor av goda efterrätter som faktiskt inte kräver någon ugn alls!
Som en härlig sommardessert med jordgubbar.

Jag gör ofta någon variant av denna. Grunden är den samma, men sedan varierar jag bara smaksättningen lite efter säsong eller önskemål. Nu är vi inne på slutspurten av jordgubbssäsongen här, så vad passar bättre att använda till efterrätten än just jordgubbar. Även hallon, och vinbär är klara och fungerar riktigt bra att blanda i!
dukning sommar

Tänkte även passa på att ge ett litet dukningstips! Så här på sommaren är det så fint att bara vika ihop lite servetter, sätta ett band om och en blomma i! Så fint och lättfixat! Har man inte tygservetter (vem har egentligen det nuförtiden) så går det bra med finare handdukar eller pappersservetter. Blir hur fint som helst.

Det har varit lite frånvaro på bloggen här de senaste två dagarna. I den här värmen räcker inte riktigt orken till ibland. Allt man vill är att vara vid stranden hela dagen lång. Men igår var jag iväg på möhippa för en kompis som gifter sig här i augusti. En supermysig och sjukt varm dag! Idag verkar det bli precis lika varmt och efter lunch ska vi åka på kalas hos grabbarnas syssling Lo <3

jordgubbar

 

Sommardessert med jordgubbar ca 6 port:

250 g jordgubbar
2 dl blandade bär, eller rabarber
2 msk honung
1 msk strösocker
1 lime

3 dl grädde
200 g creme cheese

1/2 tsk vaniljpulver
1 msk florsocker
ca 12 digestivekex

färska jordgubbar

Dela jordgubbarna och bären i små bitar. Lägg dom i en kastrull och slå på honung och socker. Låt koka tills frukten är helt mjuk. Smaka med saften från 1 lime.

Vispa grädde fluffigt och blanda ner creme cheese, vanilj och florsocker.

Krossa digustivekexen.

Varva gräddblandning, frukt och digestivekex i fina glas eller glasburkar. Toppa varje med lite färska jordgubbar. Servera direkt.

 

Nu hoppas jag att ni alla får en riktigt grym söndag, med massa bad och mys!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kate

    Men den desserten kommer att passa perfekt på husvagnssemestern vid Österlen… Det ser galet gott ut!! Önskar Er en lika fin måndag..🌼☘
    Kraaam Kate