5 goda recept med zucchini – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

5 goda recept med zucchini

glutenfria zucchiniplättar med fetaost

Zucchini är en otroligt användbar grönsak som är i högsäsong nu. Vilket gör att den brukar finnas att köpa till riktigt bra pris på mataffären. Bra va? Till nästa år ska jag nog odla egen zucchini här hemma. Det verka inte alls svårt och kan ge riktigt fina skördar!
Men för att ni ska få lite extra inspiration till vad ni kan göra med zucchini tipsar jag idag om 5 goda recept med zucchini!

En riktig sommarfavorit är zucchiniplättar. Supergott med en fräsch sommarsallad och tzatziki till!

skördesallad på ugnsrostade grönsaker

Passa på att använda säsongens alla grönsaker i en härlog skördesallad! Det blir extra gott om man smular lite fetaost på toppen!

 

Hasselbackszucchini är ett gott alternativ till potatis när man tillexempel grillar. Fyll den med massor av godsaker och så in i ugnen!

zucchini i ugn

En annan storfavorit är zucchini i ugn, som fungerar precis lika bra att tillaga på grillen. Vilket jag ofta gör när vi grillar och alla blir alltid lika nyfikna på vad jag äter. Och så får jag knappt någon zucchini kvar själv. Men nu har jag lärt mig, och gör alltid extra mycket så det ska räcka åt alla!

grönsaker i ugn med fetaost

Ett annat otroligt bra sätt att ta tillvara på de grönsaker som är i säsong just nu är att göra grönsaker i ugn med fetaost. Här i är det perfekt att använda sig av de grönsaker som börjar se lite ledsna ut, men ändå smakar bra!

Den här veckan pausar jag semestern och jobbar lite. Idag och imorgon tisdag är jag hos Maria och jobbar, Och sedan har jag ett par andra frilansuppdrag som jag måste få klart under veckan. Får man säga att det ändå var lite skönt att lämna över ansvaret för barn och hus till Sebastian över dagen och själv åka iväg och jobba? Barnen blev helt överlyckliga när jag kom hem. Som om jag varit borta flera veckor! Märkligt det där..
Nu åkte Sebastian in och jobbade ett par timmar och jag ska röja av lite här hemma innan det är dags att stoppa två väldigt trötta pojkar i säng. Att bada hela dagarna tär verkligen på krafterna <3

Hoppas ni alla får en helt underbar start på denna sommarvecka!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Dina bilder är magiska, tänk att mat kan vara så vackert! Alltid otroligt fina och inspirerande bilder!