Sommarens mest populära recept på Linnéas Skafferi

God kväll! Tanken var att detta inlägg skulle ha publicerats igår. Men när jag precis satt mig med datorn och skulle börja jobba drog ett åskoväder in.
Det åskade och blixtrade non stop precis hela kvällen. Så att försöka sätta sig vid datorn och arbeta var bara att glömma helt enkelt. Vi fick plocka fram lite spel och det är faktiskt riktig mysigt att sitta och spela tillsammans. Det borde vi göra oftare. Rätt som det var när vi satt och spelade small det till som bara den. Och sedan kändes det som om kolsyra spred sig från mina fotsulor och upp i kroppen. Hjärtat slog några felslag och jag fick riktigt ont i vänster öra och hela den sidan av huvudet. Det måste ha slagit ner precis utanför vårat hus. Riktigt obehagligt. Men det kom massor av regn! Man kan se redan nu att gräsmattan är grönare och det har börjat sticka upp ogräs genom plattorna på framsidan. Sommarens första regn. Här har det inte regnat mer än ett par droppar sedan dagen före midsommar.
Men nu var inte det här tänkt att vara ett inlägg om vädret. Nej, jag tänkte att det vore kul att presentera sommarens mest populära recept. Så här långt i alla fall. Sommaren är ju långt ifrån över än. Men i morgon vänder vi blad och välkomnar augusti. Och i vanliga fall brukar jag få lite panik nu, men i år känns det faktiskt helt ok.
fetaoströran, fetaostsås
Det ni sökt allra mest efter här på Linnéas Skafferi under sommaren är världens godaste röra-fetaoströra. En riktig sommarfavorit som vi ätit så länge jag kan minnas. Passar perfekt till grillat!
 
zucchini i ugn
Zucchini i ugn kommer på en fin andra plats. Även det perfekt mat så här på sommaren! Speciellt nu när det finns massor av zucchini i mataffären. Eller kanske hos någon snäll granne som odlar själv?
krossad potatis i ugn
På stark tredjeplats kommer krossad potatis i ugn. MUMS säger jag bara! Passar fint till det mesta <3
tunna pannkakor
Ni verkar också ha gräddat pannkakor i sommar. För på fjärde plats kommer receptet på mina favoritpannkakor! Ett recept på bara 1 ägg. Perfekt om man bara har en liten hungrig mage att mätta. Har du flera? Då är det bara att dubbla eller trippla receptet.
recept, baka, blåbär, bullar
Mina favoriter den här sommaren. Blåbärsbullar med vaniljkräm. Dom knep en fin femteplats. OM ni orkar baka bullar i sommar, då är det här bullarna att baka!

Bästa glassen görs helt utan maskin och bara på ett par få ingredienser. Så jäkla fint. Och framförallt gott!
fisk i ugn med creme fraiche
Fisk i ugn. Den finns alltid med bland top 10- recepten här på Linnéas Skafferi. Underbar vardagsmat som de allra flesta barnen älskar. Dessutom är den ruskigt lätt att laga. Kanske är det dock läge att låta detta recept få en ny, lite mer tilltalande bild. Det får hamna på höstens att göra lista 🙂
vitt vin, drink, sommar
I denna hetta måste man dricka. Och det tycker tydligen ni också. För ni har sökt otroligt många gånger efter sommardrink med Piggelin <3
glutenfria zucchiniplättar med fetaost
Små fina zucchiniplättar med tzatziki- den perfekta sommarlunchen och nummer 9 på listan av recept ni sökt på i sommar.
lax i citronsås, fisk i ugn
Ett av vårens mest populära recept var lax i citronsås. Och den har hängt kvar även i sommar. Lättlagad och god mat som passar fint till både vardag som fest.
 
Vad har du laga eller bakat mest i sommar? Jag måste erkänna att jag varit riktigt frånvarande i  köket. Jag har bara inte orkat laga så mycket mat i denna värme helt enkelt. Men nu börjar det klia i fingrarna. Så många fina receptidéer att testa nu när verkligheten snart drar igång igen!

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linda
Linda
5 år sedan

Tack för alla smarriga recept😋😍Önskar dig en fortsatt härlig sommar☀️

Anna
Anna
5 år sedan

Håller med, har varit för varmt att stå i köket och man blir ju knappt hungrig heller i värmen.hittar mkt inspiration här som ska testas i höst och så tackar jag för ditt tips i ett inlägg om Tuvessonskan ( tror jag det var) kanonrecept som också ska provas framöver.

Miriam
Miriam
5 år sedan

Gjorde laxen i citronsås häromdagen, så god! Hela familjen tyckte det var gott (förutom 4-åringen som bara gillar makaroner och pannkaka…). Jag har hittat så många bra recept på din sida, tack!

Hannah
Hannah
5 år sedan

Gjorde din lax i citronsås ikväll! Barnen älskar den och vi också. Enkel, god & nyttig! TACK!

grillad fetaost, fetaost i ugn ugnsbakad grillad, grilla vegetariskt

Nästa inlägg

Köksinspiration

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x