Chokladbollar-veganska

vegansk, nyttig, utan socker
Alla dagar är en bra dag att äta chokladbollar va? Visst måste det vara så?
Idag tänkte jag tipsa er om de här chokladbollarna, som är helt fria från gluten och mjölk. Dessutom innehåller det inget raffinerat socker. Jag gillar inte att kalla fika nyttigt. För chokladbollarna är sötade med dadlar och därmed söta. Men kanske är dom lite nyttigare än vanliga klassiska?
Fler av er efterfrågade alternativ på klassiskt fika som just är gluten och mjölkfritt. Dessutom är de helt veganska. Och då tänkte jag, vi börjar med chokladbollar!
Vilket passar perfekt om man ska ha kalas och måste trolla fram fika till någon som har allergi eller inte äter animaliska produkter. För en omgång chokladbollar, det är inte svårt att få till. Jag lovar!
vegansk, nyttig, utan socker
Då har vi klarat av första riktiga veckan efter sommarlovet här hemma. Barnen har gått på förskola och fritids och jag har jobbat. Idag är barnen dock hemma och lediga. Jag har hunnit jobba undan en hel del under dagen och strax är det faktiskt dags för lite fika! Axel har en klasskompis här så det är fullt ös på barnen. I eftermiddag blir det en tur in till stan och fixa lite ärenden och så tänkte jag hinna träna en sväng. Helgen kommer bestå av ett besök på parken zoo med några vänner, kräftskiva och en heldag med jobb på söndag. Så var första riktiga arbetsveckan över efter semestern. Och vet ni, det känns helt ok för min del!
vegansk, nyttig, utan socker
Chokladbollar, dom äts med fördel kalla till en god kopp kaffe, det tycker i alla fall jag. Vad säger ni?
Chokladbollar:
3 dl havregryn (glutenfria)
ca 7-10 dadlar (smaka av och ha i fler om du vill ha sötare)
3/4 dl kokosolja
1/2 tsk vaniljpulver
2 msk kallt kaffe
3 msk kakao
kokos och frystorkade hallon att rulla chokladbollarna i
 
Lägg havregryn, dadlar, kokosolja, vanilj, kallt kaffe och kakao i en matberedare. Mixa till en slät deg. Forma degen till bollar. Fukta händerna med kallt vatten mellan varven så fastnar inte degen så lätt.
Rulla i kokos och frystorkade hallon. Låt stå kallt minst 30 minuter innan servering.
Receptet går utmärkt att dubblera om man vill det.

16
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Barbro
Barbro
5 år sedan

Får jag prova nån dag och ta till kaffet istället för en söt kaka.
Men var hittar man frystorkade hallon?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Barbro
5 år sedan

Frystorkade hallon finns där du hittar andra produkter till bakning. Vid tex strössel.

emma
4 år sedan

Hej! Vaniljpulver är inte samma som vaniljsocker antar jag?
Med vänlig hälsning, Emma

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  emma
4 år sedan

Nej, vaniljpulver är ren vanilj men i pulverform. Vaniljsocker är vanilj utblandat i någon form av socker 🙂

vegansk, hälsosam, nyttig

Nästa inlägg

Lättlagad pestopasta

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x