5 lättlagade pastarecept – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

5 lättlagade pastarecept

vego, ajvarsås

Veckans mat får den här veckan bli 5 lättlagade pastarecept. För visst kan man inte få för många enkla pastarecept i sin repertoar?  Det är otroligt bra vardagsmat som går hem hos de flesta. Och idag finns det så många olika varianter och sorter av pasta att man utan problem kan tillgodose allas önskemål. Fullkornspasta, linspasta, bönpasta eller helt vanlig? Det är bara att välja!

I veckan gjorde jag vegetariska köttbullar i tomatsås. Så gott i all sin enkelhet!

klassisk köttfärsås med pasta

 

Pasta med köttfärssås, det är väl en riktig klassiker? Jag gör aldrig köttfärssås på kött längre, det blir alltid en vegetarisk variant hemma hos oss. Men alla sorters pastasåser är perfekta att ösa ner massa grönsaker i. Som här, där jag haft i massor av rivna morötter. Perfekt för att dryga ut maten!vegetarisk pasta al forno

Pasta al forno– perfekt vardagsmat! Och just gratänger av olika slag är oslagbart att ta till i vardagen tycker jag. Allt åker in i ugnen och du får en stund över att röja av, duka och fixa inför middagen. Så slipper man sitta där med stora torn av grytor och kastruller när man ska äta. Hur bra som helst! Sen brukar mina barn alltid gilla olika former av gratänger. Det är liksom kört. Man kan icke separera pastan från såsen. Det är bara att ge upp och äta helt enkelt!

 

vegansk, hälsosam, nyttig

Jag kände att hela familjen behövde en liten grönsakskick här om veckan. Så då gjorde jag den här pestopastan som var full med nyttigheter från spenat. Jag, Sebastian och Axel gav det en stor tumme upp. Isac ringlade kolasås över sina makaroner och tvärvägrade att ens smaka…..

 

vegetarisk lasagne med halloumi, spenat

En klassiker vid det här laget. När jag träffar människor som följt mig ett tag är det antingen det här receptet på lasagne med halloumi man vill prata om. Eller den här, en klassisk lasagne men utan bechamelsås. Det slår aldrig fel. Men jag tycker det är helt underbart. Att två helt olika lasagnerecept har satt sina spår i så många människor. Mat är väl bra underbart ändå!

 

Så, vad har ni för gott på menyn i veckan? Dela gärna med er!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.