Förkylningssmoothie med gurkmeja

gurkmeja, ingefära, smoothie, förkylning
Som jag skrivit tidigare, höstens första förkylning är här! Än så länge är det bara jag, men det är väl en tidsfråga innan resterande familjemedlemmar även dom blir sjuka, Och vad gör man då så här när skola och förskola drar igång, bacillerna frodas och man ser hur alla möten och roliga uppdag i kalendern byts ut mot VAB-dagar? Jo förutom att tvätta händerna noga, inte peta i näsan och allmänt hålla en god hygien- så kan man göra sig en förkylningssmoothie med gurkmeja.
Nu kanske några av er tycker att shot och smoothies för att boosta immunförsvaret, det är bara hittepå. Men det är faktiskt så, att just gurkmeja har faktiskt en stark antiinflamatorisk effekt som ni kan läsa mer om hos Food Pharmacy. Så det kan vara väl värt att testa!
Sedan har jag även läst att zink är otroligt bra för att stärka immunförsvaret. Så under hösten kommer vi dricka min förkylningssmoothie med gurkmeja och äta zink här hemma!
 
gurkmeja, ingefära, smoothie, förkylning
 
Gurkmeja har en himla härlig gulorange färg. Därför tyckte jag det var passande att matcha med mango. Som dessutom är supergott att göra smoothie på. Här kan man blanda lite av det man gillar bäst. Jag brukar ofta ha samma bas och sedan smaksätter jag efter humör och vad jag har hemma.
En sak man kan tänka på när det kommer till att få ut det mesta av gurkmeja-ät eller drick den tillsammans med svartpeppar eller chili. Upptagningen underlättas och effekten förstärks genom att dessa kryddor också är starkt inflammationshämmande.
Det blir en smoothie med sting i, man liksom riktigt känner att den gör bra för kroppen!
 
Förkylningssmoothie med gurkmeja, 1 glas:
1 banan
1 1/2 dl mango i tärningar
1 msk gurkmeja
svartpeppar eller chilipeppar (ha i uppemot 1/4 tsk. Men prova dig fram hur mycket du klarar av!)
havremjölk eller annan växtbaserad mjölk
citron
Lägg banan, mango och kryddor i en blender. Mixa helt slätt. Tillsätt havremjölk tills du får önskad konsistens. Smaka av med lite färskpressad citron. Ha upp i ett fint glas och drick!
Jag dekorerade min smoothie med lite frystorkade hallon. fint och gott!
 
Nu ska jag ta ut hunden på en kvällsrunda och sedan blir det att sjunka ner i soffan en stund. Jag hoppas att ni alla har en riktigt fin onsdagskväll och att ni klarar er ifrån höstens förkylningar!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linda
Linda
5 år sedan

Ska det vara färsk eller den torkade i ”pulverform”? Vilket är bäst?

Kamilla
5 år sedan

Tack snälla för receptet vilken tur att det kom hem mango i matkassarna idag för detta tänker jag testa som är dunder förkyld just nu. Håller tummarna på att smoothien kommer göra underverk.

jäsa över natten

Nästa inlägg

Kalljäst frukostbröd

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x