5 vegetariska höstmiddagar – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Annons

5 vegetariska höstmiddagar

morotsbiffar med fetaost

Äntligen är det måndag igen och dags att tipsa om lite god vardagsmat. För det är liksom det jag gillar allra bäst! Att få dela med mig till er av lättlagad och mumsig mat. Som varken är speciellt krånglig eller konstig. Men som för den sakens skull inte är snabbmakaroner och falukorv. För även om det inte känns så vissa dagar, så finns det otroligt mycket bra vardagsmat.

Den här veckan har jag valt att plocka fram 5 vegetariska höstmiddagar. För ofta när jag frågar vad ni vill se mer av här på Linnéas Skafferi, så är det just vegetarisk vardagsmat som efterfrågas. So here we go! Först ut är morotsbiffarna med fetaost jag lagade förra veckan. Går antagligen lika fint att göra på bara potatis, eller hälften potatis hälften morot. Eller rödbetor. Ja ni fattar grejen. Lätta att variera och sjukt goda!

kikärtor, kokosmjölk, morot, gryta

En annan grej som är superenkel att laga när det kommer till just vegetariskt mat är grytor. Ös på med grönsaker och kryddor, låt allt puttra. Ett, tu tre så har man en perfekt höstmiddag!  Så laga min sötpotatisgryta med kikärtor och morot i veckan. Perfekt vardagsmat!

vegetarisk lasagne med halloumi och spenat

En fråga jag ofta får är om jag har något bra recept på vegetarisk lasagne. Och självklart har jag det! Här är en vegetarisk lasagne med halloumi, spenat och solroskärnor som alltid är lika uppskattad när jag bjuder på den.

 

fylld paprika i ugn, fylld paprika i crock pot

Ett annat recept som fått ett litet uppsving de senaste månaderna är väl ändå fyllda paprikor? Från att ha varit en bortglömd maträtt från det förra århundradet till att vara helt rätt i tiden. Istället för den klassiska köttfärs och risfyllningen vi kanske åt på 90-talet har jag här fyllt mina paprikor med en vegetarisk fyllning. Mums så gott!

vegetarisk marockansk gryta med kikärtor

Det här är nog faktist en av mina favoriträtter. Jag har lagat den både med och utan kött, så vill man addera lite nötkött så går det hur bra som helst. En marokansk gryta, lättlagat och så gott! Den ska jag ta och laga här i veckan faktiskt!

Vad ska ni äta i veckan? Har ni några guldkorn ni vill dela med er av?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons