5 goda recept med linser och bönor

vego, ajvarsås
Bönor och linser. Två ord som många kan rynka på näsan åt. Men vet ni. Det finns faktiskt så många recept med bönor och linser som inte smakar bönor och linser. För precis som med all annan mat handlar det om hur man kryddar maten. Därför har jag idag valt ut 5 helt olika recept där bönor och linser ingår. För säga vad man vill, det är otroligt bra råvaror. Oavsett om man bara äter vegetariskt eller försöker dra ner lite på köttkonsumtionen och vill hitta lite nya alternativ. Som vegetariska köttbullar. Supergott att servera i en ajvarsås, eller precis som dom är!
Idag är det åter dags till verkligheten efter en veckas lov. Det kändes riktigt märkligt att behöva ställa väckarklockan igår kväll. Men hela familjen kom upp i tid och vi fick till och med tid över i morse till att mysa en stund i soffan innan alla skulle iväg till jobb, förskola och skola.
Jag älskar våra nya rutiner, att barnen äter frukost hemma istället för på förskola och fritids. Det tog ett tag att komma in i det. Men nu flyter morgonrutinerna på riktigt bra. Och jag tror barnen tycker det är skönt att äta frukost hemma.
Men alltså, hur mörkt kan det vara ute idag? Jag tror jag fick till två timmars skapligt dagsljus mellan 10-12! Nu är klockan 13.30 och jag sitter med lamporna tända här i köket. Helt galet! Det blir till att hämta hem dagsljuslamporna inför morgondagens filmning här hemma!
sötpotatis och kikärtsgryta med kokosmjölk
När man pratar om bönor och linser är det kanske någon gryta man tänker på allra först. Och rätt kryddad blir det här min favoriträtt! Ett recept som jag dessutom brukar få mycket fina kommentarer om. Allt från föräldrar med småbarn som tycker det är ett perfekt recept att använda sig av då riktigt små barn brukar gilla dom här smakerna, till tonårsföräldrar som äntligen hittat ett vego-recept som barnen gillar. Vi har inte ätit det på evigheter. Så den här veckan är det dags igen! Här har jag gjort en gryta med sötpotatis och kikärtor. Gillar man inte kikärtor kan man testa att ha i röda linser istället! vegetariska sötpotatisbiffar med kikärtor
Just sötpotatis och kikärtor är en himla fin kombination. Här har jag gjort biffar av det.  I detta recept har man möjlighet att krydda efter tycke och smak. Ha i massa vitlök och färska örter. Eller varför inte soltorkade tomater och basilika? Ta det du vet att du och din familj gillar bäst!
fylld paprika i ugn, fylld paprika i crock pot
En rätt man ser mer och mer av nu är fyllda paprikor. Riktigt festligt eller hur 🙂
Men faktum är att det är ett utmärkt sätt att variera sin matlagning lite på!  I somras när jag tillagade dessa var vi mitt uppe i värmeböljan. Så jag gjorde dom tidigt på förmiddagen i min Crock Pot. Och sedan åt vi dom kalla. Idag känns det som om det enda alternativet är att äta dom rykande heta. Men det är ju fint att se tillbaka på att vi faktiskt hade både varmt och fint väder för bara några månader sedan!
vegetarisk tacotårta
Ett annat lite mer ovanligt sätt att servera linser är att bjuda på tacotårta. Den här har jag serverat en gång när vi hade en väldigt kräsen 17-åring till middag (ja och så en typisk 3-åring och två 6 åringar). Och alla, stora som små åt stora portioner utan att ens undra vad som kunde vara i. Jag menar, taco och tårta. Vad kan gå fel med det egentligen?
Nu ska jag ta och leverera lite jobb, söka lite inspiration till morgondagens jobb, skriva handlingslista och sedan är det dags att hämta hem mina små älsklingar <3
Jag hoppas att ni haft en fin start på veckan! Gillar ni mina temainlägg? Lämna gärna en kommentar och tryck på hjärtat här nedanför!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
kalljäst bröd, jäsa över natten

Nästa inlägg

5 goda recept till helgfrukosten

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x