Kladdkakans dag- 5 goda recept – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Kladdkakans dag- 5 goda recept

pepparkakskladdkaka

7 november är det kladdkakans dag. Och det är ju faktiskt en dag jag tycker bör firas. Eller vad säger ni? Kladdkaka, näst kanelbullar har ju faktiskt blivit lite av nationalfika här i Sverige. Swedish kanelbulle och Swedish kladdkaka. Vi visar stolt upp alla varianter av kladdkaka som vi möjligtsvis kan komma på. Kanske ligger charmen i att det är så lättbakat och på det viset lättillgängligt för oss alla?
Jag ska ju inte vara sämre än någon annan inför denna fina temadag och tänker självklart också tipsa om ett gäng goda kladdkakor!

Med tanke på att julen snart står för dörren var det helt självklart att få med pepparkakskladdkakan. Kladdkakan som kom till när jag på julaftons eftermiddag fick veta att jag skulle ha med mig dessert till minst 20 personer till juldagsmiddagen. Med lätt panik i ögon och själ sonderade jag innehållet i skafferiet och insåg att ett par kladdkakor skulle jag kunna baka. Med lite juliga kryddor i blev det en helt perfekt dessert!

citronkladdkaka med vit chokladganache

Vill man ha en kladdkaka som inte alls smakar som den klassiska kladdkakan, ja då är citronkladdkaka något att satsa på! Precis sådär perfekt sötsyrlig och god! Baka gärna den en dag i förväg så får den stå till sig i kylen över natten. Det tipset gäller förresten för alla kladdkakor!

kärleksmumskladdkaka kladdkaka

Den första tanken som slog mig när jag tog en tugga av den här kladdkakan var: varför har jag aldrig bakat det här förut ?!?!?Kärleksmumskladdkaka.  Lika genialt som en kärleksmumstårta faktiskt. Och sjukt gott!

Kladdkaka med godis

En annan favorit är såklart kladdkaka med geisha. Jag älskar hasselnötter så det här är liksom den självklara favoriten. Perfekt om man inte är så sugen på att göra något avancerat, men ändå vill baka något lite mer än den klassiska kladdkakan!

kladdkaka med kola oh dumle

Sugen på en kladdkaka med extra allt? Då har du hittat helt rätt! Den här kladdkakan innehåller både kola, choklad och Dumle. En kladdkaka blir inte kladdigare än så här!!

 

Jag känner hur hela kroppen fick en sötchock bara av att skriva inlägget 🙂 Letar du efter ett recept med lite mindre socker? Kolla då in den här grymma varianten av black bean brownie. Det är nog min favorit av alla! Mäktig, chokladig och bakad på svarta bönor (men det kan inte en människa tro, jag lovar!!)

 

Så, tänker ni fira denna temadag? 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.