Enkel juldessert till glöggminglet – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Annons

Enkel juldessert till glöggminglet

adventsmingel, dessert, efterrätt jul

Ok, då kör vi officiellt igång julen här på Linnéas Skafferi! Vad säger ni om det? Självklart kommer det inte endast delas julrecept. Jag har en hel drös andra recept på gång åt er också. Men nu känns det liksom ok att få börja dela julrecept. För jag ser ju att ni redan nu söker efter inspiration här på bloggen.
Under helgens mat och vinmässa bjöd jag på en variant av min snabba cheesecake. Men här som en enkel juldessert istället. Perfekt till glöggminglet! Och som utlovat, så delar jag med mig av receptet!

adventsmingel, dessert, efterrätt jul

Jag hade egentligen tänkt att bjuda på orginalreceptet. Men så gick jag där i mataffären och kom på att det vore kul att göra en julig variant istället. En enkel dessert som passar perfekt att göra till julens alla adventsmingel. Eller som en av er som kom och smakade sa:

-Den här ska jag bjuda på på julafton!!

Ni anar inte hur det värmer att höra det. Att mina recept får följa med er. In i vardagen och underlätta pusslet med att få till vardagsmaten. Eller att få vara med och sätta guldkant på julfirandet. Det är en ära <3
adventsmingel, dessert, efterrätt jul

Idag har jag arbetat hemma hela dagen med att laga upp recept, styla och fotografera. Och även om dagen har varit grå här, så har den varit betydligt mycket ljusare än förra veckan. Idag behövde jag inte ens plocka fram dagsljuslamporna. Bara en sådan sak. När jag röjt av i köket hade jag tänkt sätta mig med lite jobb framför datorn. Men vet ni, då sken nästan solen. Så jag tog med mig Challe på en promenad. Jag har knappt fått mer än ett par minuter med frisk luft per dag sedan i torsdags. Så det var verkligen välbehövligt kände jag. Solen gick såklart i moln och det var så otroligt lerigt ute. Men promenaden gjorde gott. Både för mig och hunden som nu ligger och snarkar på golvvärmen i hallen. Alltså hunden snarkar, jag är än så länge vaken.

adventsmingel, dessert, efterrätt julDet här är ett sådant där busenkelt recept. Originalet kom jag på en kväll för massor av år sedan när vi blev sugna på dessert. Men inte hade förberett någon. Då tog jag lite av vad som fanns hemma. Och vips var ett av de mest populära recepten i efterrättskategorin här på bloggen fött!
Här har man stora möjligheter att variera helt efter tycke och smak. Kanske hade det varit gott att blanda i lite pepparkakskrydda också? Eller varför inte saffran?

Gör desserter i stora glas och servera efter middagen, eller servera i mindre glas till glöggminglet.

Enkel juldessert till glöggminglet 4 stora glas:

2 dl vispgrädde
200 g färskost
1 msk florsocker
ca 100 g frysta lingon
ett gäng pepparkakor

frysta, sockrade lingon att dekorera med

 

Vispa grädden, inte allt för hårt. Blanda färskost med florsocker, tillsätt lingonen. Mosa lingonen lätt med baksidan av en slev medan du blandar i dom i färskostkrämen. Rör i grädden och blanda tills du får en klumpfri kräm. Krossa pepparkakorna. Tag fram fyra fina glas, varva söndersmulade pepparkakor med färskostkrämen och avsluta med frysta lingon som du rullat i socker. Servera direkt!

 

Låt höra, har ni startat julförberedelserna något än? Eller är det på tok för tidigt? 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons