Julmat- de godaste recepten till julbordet – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Julmat- de godaste recepten till julbordet

inkokt lax saffran

Med exakt en vecka kvar till julafton tycker jag det passar bra med ett samlingsinlägg med all min bästa julmat. Med de godaste recepten på julmat. Ett inlägg som jag också kompletterar med en lista på övrig mat som vi äter till jul. Hos oss verkar julbordet bara bli större för varje år. För vi vill gärna lägga till något nytt, men ingen är speciellt sugen på att ta bort något. Kanske behöver vi bara lära oss att inte laga så mycket av allt.. Men det verkar otroligt svårt.

Vi äter gärna någon form av lax till jul. Vi brukar röka lax, men i år blir det nog gravad lax och ugnsbakad lax. Eller så gör jag min inkokta lax med saffran. En riktig färgklick på julbordet!

rödbetssallad

Ett måste till jul är pappa Henriks rödbetssallad. Och det är så himla kul att ni är fler som lagat denna och precis som vi älskar den! Superenkel att göra och så god!’

vegetarisk sill

Sill av alla olika sorter äts också hemma hos oss. Men vet ni att det inte alls är speciellt svårt att göra vegetarisk sill? Här tipsar jag om hur du enklast gör!grönkål, sallad, jul

Grönkål är ett måste till jul!! Jag äter det gärna som en fräsch sallad. Här har jag haft i både apelsin och granatäpple. Mums så gott!

pankogriljeradskinka i crock pot

Jag kokar alltid min julskinka i min Crock Pot. Otroligt smidigt och det blir lika bra resultat varje gång. Allta godast är det att göra griljeringen av panko-ströbröd!

ugnsrostad brysselkål lök granatäpple

Brysselkål är en liten omtvistad kålsort. Huruvida man gillar det eller inte. Jag står helt klart på JA-sidan här! Jag kör mina i ugnen, med lite sötma från honung. Och så lök! Det blir riktigt gott!

vegetariska julköttbullar

 

Köttbullar, kanske är det de allra heligaste på julbordet? För ingen gör köttbullar som mormor. Och det blir ingen jul utan mormors köttbullar! Eller? Förra året gjorde jag en vegetarisk variant med svarta bönor som bas. Riktigt goda om jag får säga det själv!

Så här ser vår lista ut för julmaten i år:

Gravad lax
Ugnsbakad lax
Sås till lax
Inlagd sill
Currysill
Senapssill
Sillröra
Potatis
Långkål
Rödkål
Brysselkål
Grönkålssallad
Ägghalvor
Rödbetssallad
Julkorvar
Köttbullar
Prinskorv
Revbensspjäll
Janson
Julskinka
Vegetariskt alternativ till julskinka

Sirapslimpa
Hårt bröd
Smör
Ost
Leverpastej
Inlagd gurka

Nu tror jag allt är med. Varje år skriver vi en lista där folk får anmäla vad dom tar med. Och varje år tar samma människor med samma mat. Men det är som om vi ändå måste kolla av. Så vi inte glömmer något liksom.

Vad som sedan kommer på dessertbordet, det blir i ett annat inlägg <3

 

Äter ni något speciellt som ni inte vill vara utan på jul?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.