9 goda desserter till jul

jultapas, glöggmingel, friterade saffransbollar, cervera’Igår skrev jag stora inlägget om julmat. Idag tar vi efterrätterna va? Jag tänkte att jag tipsar om 9 härliga efterrätter och desserter till jul. Det finns ju verkligen så mycket gott man kan göra!
Som friterade saffransmunkar. Dessa är nya här hemma för i år. Men oj så gott det var! Och inte alls speciellt svårt att göra!sockerkaka, saffran, kaka, advent saffranssockerkaka
Ett av de mest populära recepten denna jul har varit min saftiga saffranskaka. Ni är så många som har bakat och älskat den. Vilket är otroligt kul att höra! Passar perfekt som avrundning av julmiddagen. Kanske med lite lättvispad grädde och rårörda lingon?
adventsmingel, dessert, efterrätt jul
Ett annat otroligt populärt recept i år är min enkla juldessert. Den lagade jag på Sthlm Food & WIne tidigare i höstas och ni var så många som kom fram, smakade och tyckte det var supergott!! Perfekt att bjuda på till helgen eller som dessert på julafton!saffransbullar med vit choklad, saffransbröd, lussekatt
Ett måste hemma hos oss är saffransbullar fyllda med vit choklad. Jag tipsar här om hur du kan göra för att äta helt nygräddade saffransbullar till jul, utan att behöva baka som samma dag!
glöggkokta päron
Ett annat måste här hemma till julafton är glöggkokta päron. Dom är perfekta att göra i ordning i förväg och bara ta fram och servera till dessert.
budapestrulle saffran
Budapestrulle med saffran, en riktigt enkel dessert som passar såväl på självaste julafton som till 4:e adventsfikat på söndag!
recept klassisk mjuk pepparkaka
 
Mjuk pepparkaka är mångas favorit. Saftig, smakrik och bara så god. Servera den med eller utan glasyr till julens fikastunder!
Att smaksätta en helt vanlig, klassisk chokladmousse med lite juliga smaker. Det är så enkelt. Och blir så gott! Har ni inte testat, gör det till jul! Chokladmousse med pepparkakssmak!
 
krämig pepparkaksglass dansukker, pepparkakor, jul glass
Glass till jul? Ja men absolut! Speciellt om vi pratar om pepparkaksglass. Den här gör du enkelt utan glassmaskin och den blir riktigt krämig och god!
Vad gillar ni bäst på dessertbordet till jul?

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Josefine
5 år sedan

Tack för alla fina tips! Saffransmunkarna blir att prova 🙂
http://billigareshopping.se

inkokt lax saffran

Nästa inlägg

Julmat- de godaste recepten till julbordet

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x