7 goda sportlovsrecept – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

7 goda sportlovsrecept

tunna pannkakor

Skulle mina barn få bestämma, ja då skulle deras sportlov se ut ungefär så här i matväg. Igår när jag skulle åka och handla frågade jag vad som önskades till mat under den kommande sportlovsveckan. Jag fick bara ett enda svar. Pannkaka Så självklart blir det pannkaka, eller kanske plättar till lunch någon dag under veckan. Jag är som jag skrivit tidigare inte superförtjust i just pannkaka. Men om jag ska äta det, då ska dom vara sådär lövtunna pannkakor som mormor alltid gör dom. Annars kan det vara.

sockerfri nyponsoppa

Till sportlovet passar all slags varm dryck fint. Så varför inte göra hemgjord nyponsoppa. Gott, enkelt och fint att ha med sig ut!

mjukt tunnbröd i stekpanna

Ett perfekt bröd att baka till mellanmål i veckan är ju hemgjort, mjukt tunnbröd.  Ett bröd som du enkelt steker i stekpanna. Brödet behöver inte jäsa utan bakas ut direkt!

blåbärssoppa, osötad, sockerfri

En annan storfavorit här hemma är blåbärssoppa. Varje gång jag kokar detta får jag alltid göra mer, för barnen älskar det!

bananplättar

Gillar man inte vanliga plättar eller pannkakor kanske dessa bananplättar kan passa? Eftersom de  bara innehåller 3 ingredienser är de enkla att slänga ihop. Kanske får det till och med bli dagens lunch här hemma denna måndag på sportlovet..

smoothie, mellanmål, barn

Ett perfekt mellis så här på sportlovet är ju smoothie. När man behöver fylla på med lite extra energi sådär ni vet. Jag brukar lägga i lite avokado för att få den riktigt mättande och bra!

vegansk, nyttig, utan socker

Barnen har önskat att vi bakar något i veckan. Det kom en hel del förslag från båda barnen. Men som vanligt blir det kanske chokladbollar. Jag röstar på den här varianten, utan tillsatt vitt socker. Men vi får se vad vi bestämmer oss för!

 

Nu ska jag ta och hänga en tvätt, sen fixa fram lunch åt mig och barnen. Efter lunch ska vi åka till några vänner och leka (ja barnen får stå för lekandet, jag planerar att dricka kaffe och få prata bort några timmar..) En lugn och fin start på detta sportlov helt enkelt!

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.