5 lättlagade middagar – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

5 lättlagade middagar

ångad lax i ugn

Måndag morgon och vi är tillbaka efter sportlovet.
Axel var fundersam på om han ens kom ihåg hur hans klasskompisar såg ut efter en veckas lov. Och gick nog till skolan med ett litet pirr i magen ändå. I morse var första dagen vi åkt till skolan och det var helt ljust ute, så det kändes nästan som om vi försovit oss! Men nu får man vänja sig vid ljusare dagar här. Så underbart ändå! Och för att riktigt kunna njuta av de här härliga, lite ljusare dagarna passar jag på att bjuda på 5 lättlagade middagar. För om jag är riktigt snabb med maten nu, så hinner jag ut och gå efter middagen utan att det har blivit helt mörkt ute. Så skönt!

En riktigt lättlagad middag är ångad lax i ugn. Så enkelt att göra och riktigt gott!

vegetarisk lasagne. vego

En annan lättlagad favorit är ju lasagne. Dessutom är det något jag vet att hela familjen uppskattar när jag lagar. Vilket alltid är kul. Gör gärna iordning kvällen innan och värm bara på när ni ska äta. Då är den nästan som allra godast!

kikärtsbiffar med zucchini vegan veganska

Jag gillar alla sorters grönsaksbiffar. Det är enkelt att variera och lättlagat. Två kriterier jag gillar när det kommer till matlagning! Den här varianten av kikärtsbiffar med zucchini är verkligen goda och kommer antagligen lagas hemma hos oss i veckan!

quorngryta, curry, vegan, vego

Vem älskar inte en riktigt god currygryta? När den dessutom tar mindre än 30 minuter att laga, ja då finns det inte så mycket att fundera på. Jag gjorde min på quorn, för jag gillar det bäst. Men man kan såklart ta kyckling istället om man känner för det.

morot och blomkålssoppa, kockens kryddor, superkryddor

Min senaste favorit här i matvärlden är nog ändå soppa på blomkål. Så enkelt. Och såå gott! Man kan krydda på med vad för slags kryddor och örter man har hemma. Men basen gör jag alltid samma som i den här soppan. Morötter och blomkål som först får koka ihop. På med buljong och de kryddor du önskar. Mixa allt och tillsätt en liten skvätt kokosgrädde. Klart! Enkel och billig vardagsmat!

Nu är det dags att planera upp veckan ordentligt här. Har ett samarbete som ska fotograferas, göra upp planer inför all påskmat (vi är där fortare än du anar), jag ska vara med Axel en stund i skolan på torsdag och så ska jag hinna med att försöka göra en grovplanering av hela mars.

Jag hoppas ni alla har en riktigt fin start på veckan <3

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.