Recept med bönor och linser- 5 goda middagar – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Recept med bönor och linser- 5 goda middagar

fylld paprika i ugn, fylld paprika i crock pot

Är man inte van att äta bönor och linser kan det kännas som en ganska stor tröskel att ta sig över. För många har en förutfattad mening att det inte smakar gott med just bönor och linser. Att det är typisk veganmat som man inte alls blir mätt på. Och som smakar ganska konstigt.
Hemma hos oss är bönor och linser en väldigt naturlig del av vår matlagning. Jag tycker det är perfekt att dryga ut pastasås med röda linser, att mixa i soppan för att få upp proteininnehållet eller varför inte använda som bas i vegobiffar.

Så idag tänkte jag tipsa om 5 recept med bönor och linser. Utan massa krussiduller och konstiga ingredienser eller smaker!

I somras när vi hade 30 grader varmt i flera veckor gjorde jag fyllda paprikor i min Crock Pot. Perfekt eftersom det inte blev varmt inne i köket. Men de går såklart bra att laga även i ugnen!

kikärtsbiffar med zucchini vegan veganska

Bönor och linser finns även som mjöl. Så dessa kikärtbiffar är faktiskt gjorda på kikärtsmjöl. Men jag är helt övertygad om att de går bra att göra på blötlagda eller konserverade kikärtor också!

linssoppa med kokosmjölk

Jag älskar soppa! Dels för att det är gott, men även för att det är perfekt att ha i av sånt som behöver ätas upp i kylen.  Den här linssoppan är riktigt krämig och tack vare kokosgrädden får den en mjuk och fin smak. Här skulle man även kunna tillsätta kokta morötter, blomkål eller potatis om man har,

indisk gryta, vego, vegan,

Tikka masala med quorn och röda linser. En härligt smakrik indisk gryta som du lagar iordning på cirka 30 minuter! Lätt lagad och riktigt god vardagsmat!

tacopaj med creme fraiche

Till tacos passar det utmärkt med bönor. I alla dess former. Just här har jag tillsatt svarta bönor vilket jag tycker är riktigt bra och gott!
Den här tacopajen har under många år varit en favorit hos oss. Förr gjorde jag den med nötfärs, nu med vegofärs. Ta det du gillar allra bäst!

 

Brukar du laga mat med bönor och linser? 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.