5 vårinspirerade middagar – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

5 vårinspirerade middagar

 

springrolls- vietnamesiska sommarrullar

Jag vet ju att det är så här varje år, men ändå blir man lika förvånad. Ni vet när man är övertygad om att vintern liksom är helt förbi och slut. Och nu, nu är våren här på riktigt!!! Man plockar fram vårjackan och kepsen. Och snöskyffeln ställer man in i uthuset. Så kommer dom. Bakslagen. Aprilvädret. Snön. Kylan. Fast man vet att det blir så här varje år, så förtränger man det liksom lite. MEN, fast det ska vara kallt och blåsigt hela veckan tänker jag ändå tipsa om vårinspirerande middagar denna vecka.
För det gäller att hålla sig positiv känner jag. Då blir allt lite enklare.

Har ni testat sommarrullar någon gång? Alltså jag tycker det är så gott! Lite pillrigt att göra mitt i veckan kanske. Men till helgen, då är det ett perfekt pyssel

Biffar gjorda på halloumi, morot och ajvar

Färgsprakande halloumibiffar är enkel och god vardagsmat som liksom passar perfekt så här på våren. Nu var det länge sedan vi gjorde dessa, får kanske bli en omgång i veckan! Så gott!

lax i citronsås, fisk i ugn

En av bloggens stora favoriter, det är lax i citronsås. Fräscht, enkelt och lättlagat. Precis som vardagsmat ska vara, i alla fall enligt mig!

glutenfria zucchiniplättar med fetaost

Zucchiniplättar med fetaost, det är också ett sådant där recept jag liksom dammar av till våren. När man tröttnat på gratänger och grytor. Och hellre äter något lätt liksom. Jag brukar göra en stor och matig sallad till. Hut gott som helst!

tomatpaj, västerbottenpaj, midsommar

Jag har helt plötsligt återupptäckt tjusningen i matpaj! Alltså det är ju så gott. Jag har nog ätit mer paj i år än vad jag gjort de senaste tre åren tror jag. Kanske också för att barnen verkligen gillar paj. Deras favorit är ost och skinkpaj. Själv föredrar jag någon paj med grönsaker. Som den här tomatpajen med västerbottenost. En riktigt lyxig och god paj, om ni frågar mig.

Idag är första dagen vi alla är tillbaka på jobb, skola och förskola efter de senaste veckornas sjuka. Och jag kan säga att det känns. Alla är helt bedrövligt trötta här hemma, eller i alla fall jag och barnen. Jag har en del jobb kvar, ut med lite sopor och ut med den otroligt rastlösa hunden. Och röja av lite i köket. Sen blir det äntligen kväll. Jag gissar på att jag kommer somna i soffan. Det känns som en sån kväll helt enkelt..

Jag hoppas ni får en fin måndagskväll <3

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.