13 lättlagade recept till påsk

focaccia
Hej och glad påskvecka!
Idag tänkte jag bjuda på ett maxat inlägg med inspiration till all den goda påskmat jag tänkt äta och laga till helgen! Faktiskt så kommer hela veckan här på Linnéas Skafferi. Som vanligt blir det kanske inte klassisk påskmat, men ändå mat som passar utmärkt att äta till denna högtid! Men först ut, 13 recept till påsk!
En middag är ingen middag utan bröd? Eller? Jag är ingen hejare på att baka matbröd. Men just focaccia är en kär favorit som dessutom är riktigt lättbakat och räcker till många!
krossad potatis i ugn
Så här års är potatisen inte speciellt rolig. Ska man äta färskpotatis är den garanterat importerad. Men det finns små knep man kan ta till för att piffa upp den tråkigaste av potatisar. Nämligen genom att göra krossad potatis i ugn. MUMS MUMS!
Sugen på mer potatisinspiration? Kolla då in de här 5 potatisrecepten!
västerbottenostpaj
En klassisk västerbottenpaj är väl ändå ett måste till alla stora svenska högtider? Eller? Nja kanske inte till jul, men till påsk, midsommar och såklart kräftpremiären, då vill vi ha ostpaj. Eller hur?
lax i ugn med fetaost pesto
Gör en riktigt enkel lax i påsk! Nämligen lax med ett täcke av fetaost och pesto. Är ni många, gör då en hel laxsida! Supersmidigt och riktigt gott!
vegetarisk sill
Klart man ska ha sill på påskbordet. Här har jag gjort en vegetarisk variant som faktiskt brukar uppskattas av alla!
tomatpaj, västerbottenpaj, midsommar
Mer paj åt folket! Gör en färgsprakande tomatpaj! Även den är faktiskt gjort på västerbottenost!
fyllda champinjoner med tomat
Jag älskar fyllda champinjoner. Det är ett perfekt tillbehör på en buffé och kan lätt varieras efter tycke och smak!silltårta
En klassiker hemma i mitt barndomshem är silltårta. Även den ska ätas till både påsk och midsommar. En kär gammal vän som hängt med sedan 90-talets början någon gång. Gillar du sill är det här maträtten för dig!ångad lax i ugn
Ett annat smidigt sätt att tillaga lax på är att göra ångad lax i ugn! Perfekt till påsklunchen!
grönsakspaj
Vi tar väl en paj till när vi ändå håller på! Broccolipaj med fetaost gör sig utmärkt på buffén!våfflor, halloumi, våffeldagen
Halloumivåfflor gör sig perfekt som en god förrätt eller tilltugg innan middagen. Servera med tillexempel creme fraiche och löjrom! Mums!
plåtmat. hummus. vego
Ingen middag är komplett utan såser och röror. Kanske kan en färgsprakande rödbetshummus passa till påsk?
ugnsbakad ugnsbakad blomkålblomkål
Ugnsbakad blomkål är perfekt att servera på påskbuffén. Lättlagad och riktigt gott!
 

 
Det är ett axplock av allt gott jag kan tänka mig äta nu i påsk. Jag skulle  nog kunna fortsätta i evigheter. Men under veckan dyker som sagt flera underbara påskrecept upp! Vad sägs om ett samlingsinlägg med härliga desserter till påsk? En gudomlig påsklunch, primörer med ostkräm och världens sötaste små påskkakor? Det och mycket mer hittar ni här på Linnéas Skafferi under veckan!

7
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
grönsakspaj

Nästa inlägg

Broccolipaj med fetaost

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x