Grillade grönsaker med burrata – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Grillade grönsaker med burrata

inlägget innehåller annonslänkar 

basilikaolja, matblogg, recept bbq

God morgon,

Alltså vilken nationaldag det blev igår! Vi tillbringade dagen vid sjön och eftermiddagen i skuggan hemma hos min svåger och svägerska. Sen blev det pizza på altanen. Det var ingen som orkade med någon form av matlagning över huvud taget. Sedan spenderades kvällen med att vädra för att få ner temperaturen inne och vattna alla stackars blommor. Idag ska lite mer blommor planteras i större krukor här hemma. Fick ta fram skottkärran och ställa en hel del i blöt över natten.  Man glömmer bort allt pass och fix det blir på sommaren med så här varma dagar. Men det är ändå ett roligt passande 🙂
Idag tänkte jag bjuda på ett fint recept inför helgen. Nämligen grillade grönsaker med burrata. På det en underbar basilikaolja. Så gott!basilikaolja, matblogg, recept bbq

Men vad är burrata egentligen tänker ni? Ordet har fladdrat förbi på instagram. Folk skriver att det är gott. Men det ser ju precis ut som mozzarella. Och det är mozzarella. Men en delikatessmozzarella kan man säga. Ytterhöljet är gjort av mozzarella gjord på buffel eller komjölk. Men insidan består av finstrimlad mozzarella som blandats med grädde. Det är krämigt, det är mjukt, det är helt underbart gott helt enkelt!basilikaolja, matblogg, recept bbq

Burrata passar perfekt att äta precis som den är, och då tycker jag den är som allra godast. Som i en härlig carpaccio med stora solmogna tomater. Eller som här, tillsammans med grillade grönsaker. Så enkelt och så gott. Perfekt att servera som förrätt eller som en sallad. Basilikaoljan är makalöst god att ha på det mesta. Pastasallad, att doppa bröd i eller kanske ringla över ugnsbakad torskrygg.

Ta av de grönsaker du har hemma och lägg på grillen (eller i ugnen) Men aubergine, tomat, paprika och lök är mina favoriter! Jag brukar skiva i lite färska tomater för att få till en härlig konsistens i salladen.

Grillade grönsaker med burrata och basilikaolja:

1 aubergine
300 g tomater
1 paprika
olivolja
salt

Skär ner aubergine och paprika i mindre bitar. Tag av ca 100 g av tomaterna. Blanda i resten med grönsakerna.  Ringla över olja och salt. Grilla grönsakerna på indirekt värme. använd gärna en grillkorg, den här är superbra från Napoleon.

Basilikaolja:

2 krukor färsk basilika
1/2 citron
1/2 dl olivolja
salt & svartpeppar

Mixa 1 1/2 kruka basilika tillsammans med citron, olja, salt och svartpeppar till en slät olja.

2 fp burrata
bröd

Lägg upp alla grönsaker på ett fat. skiva de färska tomaterna du inte grillat och blanda i dom tillsammans med resterande basilika från basilikaoljan. Tag fram burratan i god tid så den är rumstempererad. Servera salladen med burrata, basilikaolja och ett gott bröd.

MUMS!

 

Har ni testat burrata?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.