12 recept på efterrätter till midsommar – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

12 recept på efterrätter till midsommar

kockens kryddor, ekologisk kardemumma, tiramisu, fika, baka ,efterrätt

Alltså hur är det möjligt, nästa vecka är det redan midsommarafton! Och den alltid lika omdiskuterade frågan är ju vad man ska äta till varje storhelg. Vilken är den bästa midsommardesserten? En fråga som det är helt omöjligt att svara på. Men här på Linnéas Skafferi finns ju faktiskt en hel del godsaker att inspireras av. Därför har jag idag gjort en lista på 12 recept på efterrätter till midsommar.

Som min tiramisu med jordgubb och rabarber. Så god! Den går såklart bra att göra i en stor skål också!

midsommartårta, tårta, daimtårta,En annan, väldigt lättbakad favorit är marängtårta med daim och jordgubbar. Mer sommar än så här blir det nästan inte tror jag!rabarbersmulpaj med hemgjord vaniljvisp

Rabarberpaj med hemgjord vaniljvisp, det är sådär löjligt gott och passar utmärkt att avsluta midsommarmiddagen med!

glasstårta på tre ingredienser

Jag funderar på att göra glasstårta till midsommar. Den här är så enkel och makalöst god! Sen gillar jag ju desserter man kan göra i ordning i god tid i förväg och bara plocka fram!

cheesecake med daim täckt med choklad

Är man sugen på något annat än klassiska jordgubbar till midsommar, då skulle jag göra en daimcheesecake. Kanske för att jag älskar daim!

jordgubbscheesecake

Men känner man ändå för jordgubbar är ju jordgubbscheesecake ett himla bra alternativ. Lätt att baka och riktigt god!

pavlova

Pavlova passar att bjuda på precis när som. Gör en stor, eller gör flera små. Välj vad som passar bäst! Servera med massor av svenska, solmogna jordgubbar!

dessert, efterrätt, sommardessert

En av vårens stora favoriter, pocherad rabarber med nötcrumble och vit choklad. Alltså det här är en sådan drömgod dessert som ni bara måste testa!

jordgubbar

Vad passar bättre att äta på midsommar än denna enkla jordgubbsdessert? Som en jordgubbstårta fast i portionsskål liksom.marängtårta med marinerade jordgubbar och mascarponegrädde

Förra året bjöd jag på en variant av den här marängtårtan. Och det blev inte en enda smula kvar! Då gjorde jag två stora långpannor med maräng och la ihop till en jättestor tårta som räckte till många!

herrgårdstårta

En annan slags marängtårta som även den går att baka i långpanna är herrgårdstårta, eller Gudruntårta som den heter hemma hos oss. Passar utmärkt att baka om man ska ha tårta till många!

 

Det finns ju verkligen så mycket gott att göra till midsommar. Nu är det bara att välja vad man ska baka.. Har ni några planer på vad ni ska göra för dessert till midsommar?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.