Flädermarinerade jordgubbar med mandelbiskvier – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Flädermarinerade jordgubbar med mandelbiskvier

midsommardessert, sommardessert, sommarefterrätt, midsommarefterrätt

Just nu känns det helt irrelevant att skriva om något annat än midsommar. Jag tror inte ens någon söker efter något annat än recept på bästa midsommardesserten, godaste pajen eller bästa snapsvisorna just nu. Eller?

Så vi tar väl och bjuder på en lättbakad midsommardessert till. Nämligen flädermarinerade jordgubbar med vaniljsabayonne. Så enkelt att göra och försvinnande gott i sommarvärmen!

midsommardessert, sommardessert, sommarefterrätt, midsommarefterrätt

Vi kör midsommar hemma hos oss i år också. Först är det firande vid vår bygdegård. Traktor och vagn för att plocka blommor till midsommarstången. Kaffe och rulltårta med grädde. Små grodorna och så avslutas allt med raketen. Precis som man gjort så länge jag kan minnas. Sen på kvällen träffas vi hemma hos oss i trädgården. Förhoppningsvis klarar vi oss utan mygg, knott och spöregn. Men det är ju ändå sådant som hör midsommar till.

Men vi blir en hel drös vuxna och barn och jag hoppas vi får en härlig midsommar. Jag ska baka tårta. Det blir nog någon marängvariant, som är enkelt att baka till många. Förra året blev det inte ens en liten bit kvar. Allt tog slopslut. Vi hoppas på samma succé i år igen!

midsommardessert, sommardessert, sommarefterrätt, midsommarefterrätt

Flädermarinerade jordgubbar med vaniljsabayonne:

1 l jordgubbar
2 ekologiska lime
1/2 dl koncentrerad flädersaft
2 msk strösocker

3 äggulor
1 dl socker
1 dl sött vitt vin
1 tsk vaniljpulver
1 1/2 dl grädde

mandelbiskvier

citronmeliss

Rensa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Riv skalet (bara det yttersta gröna) och pressa saften ur limen. Blanda ner i jordgubbarna tillsammans med flädersaft och socker. Låt stå och dra minst 15 minuter.

Lägg äggulor, socker, vin och vaniljpulver i en rostfri bunke. Ställ den över ett vattenbad och vispa tills såsen börjar tjockna. Tag bunken från värmen och vispa såsen kall. Vispa sedan grädden tjock och rör samman allt.

Varva de marinerade jordgubbarna med vaniljsbayonne i fina glas. Toppa med krossade mandelbiskvier och citronmeliss. Servera direkt.

 

Hur firar ni midsommar i år?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.