5 recept på hemgjord glass – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

5 recept på hemgjord glass

glass utan socker, fruktglass, vegansk glass

Här hemma sjunger Isac för full halls: SOMMARTIDER HEJ HEJ; SOMMARTIDER. Det är det enda han i stort sett kan på den låten. Och det går om och om igen. Men det är lite så det känns. Man skulle bara vilja gasta SOMMARTIDER slänga sig i en solstol och äta glass. Med solen gassande från en klarblå himmel. Det vore väl något ändå. Här har barnen gått på sommarlov men jag har har två jobbgrejer kvar nästa vecka. Sedan lugnar det ner sig även för mig.

I sommar tänker jag att vi ska äta massor med hemgjord glass. För det finns så mycket god glass! Tyvärr blir det ju rätt dyrt att köpa glass till hela familjen fler gånger i veckan. Men som tur är finns det massor av smarrig glass man kan göra själv. Därför tipsar jag idag om 5 recept på hemgjord glass.

Som den här ananasglassen. Som ju i ärlighetens namn inte är någon glass. Utan mer av fryst ananas. MEN. Den smakar faktiskt som glass! Axel älskade den. Men Isac tyckte den hade varit godare om jag hoppat över själva ananasen…..
glass utan socker, glass utan glassmaskin

En favorit som alla här hemma älskar är min jordgubbsglass. En nice cream du gör på bara två ingredienser! Smidigt va!

vegansk glass mangoglass mjölkfri

Jag älskar mango! Och de här mangoglassarna passar utmärkt att ha i frysen och ta fram när suget sätter in så här på sommaren. Enkla att göra är de också

nyttig isglass kokosvatten frukt

En annan enkel variant är att göra isglass på kokosvatten och frukt. Just kokosvatten är perfekt att få i sig varma sommardagar då det hjälper till att återställa vätskebalansen i kroppen snabbt. Bra va!isglass av lemonad

En annan, precis lika enkel variant är att göra isglass på färdig lemonad. Så enkelt och makalöst gott!

Nu ska jag börja packa ihop badkläder och lite fika, det blir en förmiddag vid sjön. Sen måste jag åka och handla för i helgen kör vi kalasrace. Och då måste man ju ha något gott att bjuda på!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.