Enkel rabarberdricka – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Enkel rabarberdricka

rabarbersaft, rabarberdricka, sommardrink, rabarberdrink

Det finns inte många saker som slår hemgjord saft! Och med tanke på hur makalöst stor vår rabarber blev i år vore det synd och skam att inte göra något av all rabarber. Men tyvärr har det inte blivit mer än ett par pajer i år. Däremot tog min mamma och gjorde en omgång härlig rabarberdricka. Så himla gott!

rabarbersaft, rabarberdricka, sommardrink, rabarberdrink

För att slippa ha i massa konserveringsmedel men ändå kunna njuta av saften riktigt länge frös jag in all saft jag fick. Så gjorde alltid min bästa kompis mamma när vi var små. För in saften i glassburkar och hade i frysen. Då var det bara att en sked och skopa upp en bit fryst, koncentrerad saft och sedan fylla på med vatten, röra om och vips hade man iskall saft. Hur fiffigt som helst!rabarbersaft, rabarberdricka, sommardrink, rabarberdrink

Idag började jag räkna efter hur länge barnen egentligen varit hemma. Det kändes som minst 4 veckor. Efter en stunds fundering konstaterade jag att dom bara haft riktigt sommarlov i 2 veckor! Även om alla veckor efter skolan slutade var kortveckor. Men det känns som vi varit hemma tillsammans i evigheter. Och nu har vi minst 4 veckor kvar.

Just nu gör det mig inget alls. Idag gick Sebastian på 2 veckors ledigt, så blir fint med en liten paus här mitt i. Där allt ansvar för att aktivera barnen inte behöver landa på mig hela dagarna. Det ska bli så skönt!!rabarbersaft, rabarberdricka, sommardrink, rabarberdrink

Sommarens bästa, enklaste och antagligen godaste drink blandar jag på just den här rabarberdricka. Som för övrigt är ett recept från hennes vän Gun.
Men för att blanda dig en mumsig rabarberdrink behöver du:

fryst rabarberdricka
vitt vin
sprite
fryst lime/citron

Skopa upp en kula fryst rabarberdricka och lägg i ett champagneglas.
Toppa med vitt vin, sprite och frysta skivor citrusfrukt.
Det går också bra att byta ut det vita vinet och sprite mot någon form av bubbel.

För en helt alkoholfri variant blandar jag ihop fryst rabarberdricka med sprite. En drink barnen här älskar!
rabarbersaft, rabarberdricka, sommardrink, rabarberdrink

Rabarberdricka:

3 kg rabarber
2 ekologiska citroner
3 1/2 liter kokande vatten
1,7 – 2 kg socker

Skiva rabarbern (ett tips är att använda matberedaren och skiva rabarbern i den, då går det ruskigt fort!) och citronen. Lägg i en rostfri kastrull eller bunke. Slå över kokande vatten och låt stå svalt i minst 2 dygn (saften kan stå i upp till 4 dygn). Sila saften och rör i sockret, lite i taget. Det tar en liten stund för sockret att smälta.

Ha upp i burkar eller flaskor (fyll inte helt) och frys in. Saften klarar sig ett par dagar i kylen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.