Baka med sommarens bär – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Baka med sommarens bär

vinbärskaka med flagad mandel, mandelmassa och hyvlat smör

Hej från en solig altan i sommarsverige!

Idag skiner faktiskt solen och det verkar som om vi har två härliga sommardagar framför oss. Idag blir det en stund vid sjön, sen ska vi på min farbrors 60-årsfest. Skaplig tur med vädret iallafall måste man ju säga! Men nu när vi kommit en bit in i juli är det ju som allra bäst, för nu börjar sommarens alla bär bli mogna! Jordgubbarna har varit i säsong ett tag och börjar nog vara på sluttampen. Men jag har varit och plockat två gånger och fyllt upp frysen inför vintern. Helst skulle jag vilja hinna plocka en gång till, men tror inte barnen är så sugna på det.

Men nu kommer istället säsongen för både blåbär och vinbär. Helt underbart! Därför tänkte jag passa på att tipsa om 4 smarriga recept att baka med sommarens  bär.

Som den här vinbärskakan med mandelmassa. Har man inte vinbär så funkar det såklart bra med andra bär också!

jordgubb och rabarberkaka rabarberpaj vaniljvisp brynt smör

En annan storfavorit, det är min jordgubbs och rabarberkaka med brynt smör. Så makalöst gott! Den som kom på att man kunde bryna smör, den borde väl ändå få något form av pris tycker jag!

Den här pajen har jag gjort i så många olika varianter. Men här med blåbär. jag älskar verkligen blåbärspaj. Och jag älskar recept som går att varieras efter säsong! Kommer vi ut något i skogen under veckan och plockar lite bär, då ska jag baka den här blåbärspajen!

blåbärskaka

En annan storfavorit är den här blåbärskakan. Också det är ett recept jag varierat i det oändliga. Går att baka med äpple, med jordgubbar, med rabarber. Ja man kan ha i av vad man har hemma faktiskt!

Nu ska vi packa badkläderna och åka.. Kanske kan det bli lite lugn och ro vid badet istället. Under de 30 minuter jag tänkt jobba har jag hunnit leta reda på hunden som rymt och avvärjt 3 stora bråk mellan barnen. Sommarlov är bra härligt ändå. Eller hur?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.