Pannacotta med rosékokta plommon

gelésocker
 
I tisdags körde jag första medverkan i p4 Västmanland för hösten. Så himla kul! Och denna gång gjorde vi en härlig dessert som passar perfekt så här på hösten. Nämligen en panncotta med rosékokta plommon.
Jag ville gärna ha just plommon som ingrediens denna gång. Det kändes perfekt så här på sensommaren. Och som inspiration hade jag  mammas recept på plommon i madeira. Men här i en liten snabbvarant. Eftersom vi inte hade tiden att låta plommonen bli inlagda. Bara inkokta 🙂
gelésocker
Jag har tidigare inte varit speciellt förtjust i pannacotta. Jag tycker det är för geléigt liksom. Slemmigt men mättande, om ni förstår hur jag menar.
Men så har jag testat att göra det på gelésocker istället. Och så mycket godare det blir! Krämig, fylligt och gott! Inte alls samma gelékänsla. Dessutom går det ju ruskigt fort att göra.
gelésocker
Idag är det äntligen fredag, eller äntligen och äntligen. Jag gillar ju vardagarna också, Men det är något speciellt med att det blir helg. Att vi alla får vara hemma och lediga tillsammans. Isac ska ha kalas på söndag, så jag får nog spendera en hel del av lördagen med att förbereda. Han har beställt en chokladtårta med glitterguldströssel. Så att det är bara att kavla upp ärmarna och börja baka helt enkelt.
Något pass på gymmet och fix här hemma. Det är vår helg i korta drag, tror jag.
gelésocker
Plommonen ligger i en lag av rosévin, muscovadosocker och vanilj. Vill man går det såklart bra att toppa med annat än detta. Lite lättsockrade hallon, färska bär eller vad man gillar bäst!
 
Vaniljpannacotta med rosékokta plommon 4 port:

4 dl vispgrädde
1 dl gelésocker multi
1/2 tsk vaniljpulver
3 dl rosévin (alkoholfritt går bra)
2 dl ljust muscovadosocker
1/2 tsk vaniljpulver
ca 1/2 kg plommon
50 g mandelspån
Blanda vispgrädde, gelésocker och vanilj i en kastrull. Låt allt koka upp och koka i 1 minut. Häll upp i 4 glas och ställ in i kylen i minst 3 timmar.
Blanda rosévin, socker och vanilj i en kastrull. Låt koka ihop i cirka 10 minuter utan lock. Dela plommonen och tag ur kärnan. Dela plommonen i mindre bitar och lägg ner i vinlagen. Låt lagen svalna helt.
Rosta mandelspånen i en torr, medelvarm stekpanna. Toppa den stelnade pannacotta med plommonen och rostad mandel.
En himla god höstdessert!
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nuggets med dippsås

Nästa inlägg

Nuggets med dippsås

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x