5 tips på goda recept med äpple – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

5 tips på goda recept med äpple

äppelcheesecake med topping, cheesecake i ugn

Darlings, det är äntligen äppeltider. Varje morgon toppar jag numera min gröt med solroskärnor, jordnötssmör och äppelbitar. Det är så himla gott. Så kom jag och tänka på alla härliga äppelrecept jag faktiskt har här på bloggen. Så idag får det bli ett inlägg med mina 5 tips på goda recept med äpple.
Som förra året, när jag bakade en äppelcheesecake med topping. Dra mig baklänges så gott. Perfekt fika till den kommande helgen! Så himla gott!

steel cut oats, gröt. äpple

På tal om äpplen och gröt. Varje år är det tradition att koka äppelgröt. Förut gjorde jag den alltid på ris, men den sista tiden har jag kokat den på steel cut oats. Det blir hur gott som helst. Och allra smidigaste är det att koka äppelgröt i Crock Pot. Hur enkelt som hels!

Fast, nu när jag tänker efter. Så är äpplen med toscatäcke också rasande gott. Och något ni absolut måste testa om ni inte redan gjort det! Perfekt fika med en klick vaniljsås till!

hasselbacksäpplen med vaniljkräm

Har ni bakat hasselbacksäpplen ,med vaniljkräm? Om inte. Gör det! Perfekt att göra istället för klassisk äppelpaj. Dessutom är den rårörda vaniljkrämen bland det godaste jag vet!

äppelkaka

Sist men inte minst. Ragnhilds äppelkaka. Ett recept från min mans gamelmormor Ragnhild. Som vi bakar om och om igen hemma hos oss. Så god i all sin enkelhet. Kan ätas precis som den är, eller med lite glass eller vaniljkräm om man vill lyxa till det lite. Och det vill man ju ibland.

I år får vi inga mängder på våra äppelträd. Men en del äpplen blir det iallafall. Det kommer räcka till någon äppelpaj, äppelgröt och äppelkaka. Men något äppelmos får vi nog inte ihop till i år.

Har ni fruktträd hemma hos er? Och ger dom någon frukt i år? Eller hur ser det hur för er?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. C

    Tack för receptet på äppelkakan, den var verkligen smidig att göra och så god (trots att jag glömt köpa smör och fick ta rapsolja istället). Den kommer vi definitivt göra igen här hemma 🙂