Salt karamellpannacotta med kanderade hasselnötter – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Salt karamellpannacotta med kanderade hasselnötter

panacotta, salty caramel,

Alltså är ni sugna på något sött, gott, lite lyxigt och bara helt underbart? Då kan jag göra er dag idag! Jag har nämligen tagit fram ett recept på en pannacotta, med smak av kola, toppad med kanderade hasselnötter och flingsalt. Söt möter salt, lent möter crunch och det blir bara så makalöst gott. En salt karamellpannacotta passar perfekt som avslut på vilken (mid)dag som helst. panacotta, salty caramel,

Inspirationen till den här härliga pannacottan har jag från början fått från Katarina, med bloggen Klings Kitchen. Hon har flera gånger tipsat om att just salt karamellpannacotta är gudagott. Så nu äntligen, har jag tagit och gjort mig en egen variant. Som jag toppat med kanderade hasselnötter, bitar av kola och flingsalt.panacotta, salty caramel,

I morse tog jag tåget till Stockholm. För lite möten. Barnen uttryckte sitt ogillande. Ska du vara borta hela dagen idag också?!? Och jag inser att under de senaste månaderna har jag och barnen varit hemma så mycket tillsammans att de nog ändå tycker att det är där jag ska vara. Inte ute och flänga. Och visst ÄR det härligt att vara hemma med barnen. Få spendera nästan all ledig tid tillsammans med just de två mest underbara människorna jag vet här i världen. Men, det är rätt skönt att byta miljö ibland. Hämta energi på annat håll. Träffa människor.

Men jag hinner hem ikväll och snusa dom i nacken. Säga godnatt och sov gott. Imorgon ska jag ingenstans.

panacotta, salty caramel,

Salt karamellpannacotta:

en påse Werther´s Orginal Creamy toffee
4 dl vispgrädde
1 dl gelésocker multi
en nypa flingsalt

1 dl strösocker
1 msk vatten
1 dl hasselnötter
flingsalt

Skala pappret från nästan alla kolor (spar ca 6 st till dekoration). Lägg kola och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt kolan smälta ner i grädden. Rör om. När all kola har smält, tillsätt gelésocker och låt koka en minut. Strö över flingsalt och ha sedan upp pannacottan i portionsglas. Ställ kallt.
Blanda socker och vatten i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp. Tillsätt hasselnötterna. Nötterna är klara när sockret har smält helt och fått en gyllene färg. Se tills så det inte bränns bara. Ha upp de varma nötterna på ett bakplåtspapper och strö över flingsalt. Låt hasselnötterna svalna helt. Skär eller bryt sedan de kanderade hasselnötterna i bitar.
Toppa den stelnade pannacottan med kanderade hasselnötter och kola skuren i bitar.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

   Lina hur gör du den? Ovan låter ljuvlig men har inte de godisarna hemma men har karamelliserad mjölk så skulle gärna testa ditt recept😍

   1. Lina

    Linda: Lite sent svar men: koka upp 4 dl grädde, vispa ner en burk karamelliserad mjölk. Vispa i 2 blötlagda gelatinblad och 1/2 tsk flingsalt. Vispa tills det smält. Häll upp i 6 st portionsskålar eller glas. Låt stelna ca 4 timmar i kyl. Receptet kommer från Ica.