5 vegetariska recept- veckans mat

kikärtsvåfflor, kikärtsmjöl, glutenfria våfflor
Att få ihop en hel vegetarisk vecka kan för många kännas som en hel omöjlighet. Att det räcker fint med att få till en vegetarisk måndag. Men jag har letat lite bland recepten här på Linnéas Skafferi och plockat fram 5 vegorecept ni garanterat kommer uppskatta.
Som tillexempel våfflor. Här har jag gjort dom lite matigare genom att göra våfflorna på kikärtsmjöl. Mina barn åt och tyckte dom var supermumsiga. Och jag var nöjd för barnen fyllde sina magar med något annat än vetemjöl 🙂
quorngryta, curry, vegan, vego
Snabblagad currygryta med cuorn. Perfekt vardagsmat. Hemma hos oss gillar vi currygryta och jag tycker det är himla lättlagad mat som man enkelt får god smak på utan speciellt stor ansträngning.
morot och blomkålssoppa, kockens kryddor, superkryddor
Hösten är här och med den kommer soppornas högtid. Soppa är ett perfekt att laga när man vill äta vegetariskt. För grönsakssoppa är ju oftast just vegetarisk. Utan ansträngning liksom.
vegetarisk lasagne. vego
Alltså lasagne. Det är så himla gott! I går lagade jag en variant av den här. Två stora formar för vi var en hel massa folk som skulle äta. Och inte blev det mycket kvar inte. Bästa betyget ändå!
snabbmat, kebab, vegetarisk kebab, vegansk kebab
Ska vi äta något snabblagat och som ändå känns lite kul, då gör jag hemgjord kebab på vegofärs. Enkelt och himla gott!
 
Svårare än så är det inte att få till en vegetarisk vecka faktiskt.
 
Här sitter vi lite som på nålar, för på onsdag var det tänkt att vi skulle flyga till Gran Canaria. Men vi vaknade upp till att flygbolaget gått i konkurs. Så nu väntar vi på besked om det kommer bli någon resa till värmen eller hur det går. Jag vet att alla som skulle ha åkt idag fick inställda resor. Så vi håller alla tummar och tår för att dom fått till någon lösning tills på onsdag.
 

5
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ninna
Ninna
4 år sedan

Tack för underbara recept! Kan man ha ngt annat än rött vin i lasagnen?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Ninna
4 år sedan

Ja du kan ha balsamvinäger 🙂

nice cream, smoothie,

Nästa inlägg

Fem goda recept med choklad

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x