Saftig och lättbakad tigerkaka – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Saftig och lättbakad tigerkaka

mjuk kaka, fika, baka

Glad söndag!
Här vaknar vi upp till en fin höstmorgon. Efter ett par dagars riktigt gråväder känns det härligt. Mysfrukost med hela familjen och en promenad till mormor och morfar står på schemat idag. Det och lite fix här hemma.
Vi åkte nämligen en sväng till IKEA och Bauhaus igår. Och ett besök på dessa ställen brukar oftast kräva någon form av insats när man väl är hemma igen sen på något konstigt vis.

Och kanske hinner jag även baka något idag? Söndagar är ju faktiskt som gjorda för lite bakning! Den senaste tiden har jag verkligen fastnar för klassiska bakverk. Så sist blev det en tigerkaka. Så enkelt, men så saftigt och gott!

mjuk kaka, fika, baka

Tigerkakor kan verkligen se ut på så många sätt. Men, jag tycker det blir allra godast när chokladdelen liksom hänger ihop. Det blir en kraftigare chokladsmak då. Min tigerkaka har därför inte mer än en rand, på sina ställen två. Men den är å andra sidan väldigt mumsig!mjuk kaka, fika, baka

Idag ska jag ta tag i veckans projekt. Vilket denna vecka är att städa skafferiet. Jag har nämligen bestämt att jag ska ha ett mindre projekt i veckan här hemma. Förra veckan blev det att städa kyl och frys. Den här gången ska skafferiet få sig en omgång. Till nästa vecka funderar jag på något av rekvisitaskåpen. Eller om kanske skoskåpet i hallen ska få sig en omgång. Vi får se.

Så skönt att liksom veta att man förutom hela tvätt och städ-karusellen här hemma iallafall får en sak gjord i veckan!

mjuk kaka, fika, baka

Vill man går det fint att smaksätta sin tigerkaka med annat än bara choklad. Du kan tillexempel tillsätta ett par msk kallt kaffe i chokladmseten istället för extra mjölk. Eller varför inte pressa i lite saft från en apelsin?  Så gott!

mjuk kaka, fika, baka

Saftig tigerkaka:

200g mjukt smör
2 1/2 dl strösocker (eller ljust muskovadosocker för mer kolasmak)
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
2 dl + 2 msk  mjölk
3 msk kakao

 

Vispa smör och socker luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget och rör om väl. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och vanilj. Sikta i detta i bunken för att undvika klumpar. Ha i 2 dl mjölk och blanda om. Tag av ca 1/3 av smeten och rör i kakaon och 2 msk mjölk. Smörj och bröa en form noga. Klicka i hälften av den ljusa smeten i formen. Ha sedan på ett lager av chokladsmeten och avsluta sedan med den ljusa.
Grädda i 175°C i cirka 40 minuter eller tills kakan är helt genomgräddad.

 

Perfekt till en kopp kaffe så här en söndag i oktober <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.