Enkel räksoppa – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Enkel räksoppa

soppa, middag, enkel räksoppa, räksoppa med räkost

Ibland behöver man damma av gamla klassiker. Låta dom ta plats i en värld full av pekpinnar och folk som vet hur man ska äta. Det här är ett sådant recept. Som inte är speciellt nytänkt eller innovativt. MEN, det är en jäkla god räksoppa det här. Så det spelar liksom ingen roll.

Receptet har jag bloggat om tidigare här på Linnéas Skafferi, men jag tycker det förtjänade en lite fräschare bild liksom.soppa, middag, enkel räksoppa, räksoppa med räkost

Till den här räksoppan behöver du inte koka någon buljong eller göra dig till. Du får nämligen en himla god smak av räkor från räkost. Himla smidigt och det blir sjukt gott! Receptet har farit runt här på internet i många, många år. För varje gång jag lagar den gör jag om den lite. Som den här gången, då hade jag ingen spenat hemma som det ska vara i orginalreceptet. Istället tog jag lite grönkål. Och det fungerade precis lika bra!
soppa, middag, enkel räksoppa, räksoppa med räkost

Här hemma fortsätter vi rocka höstlov. Imorgon har vi en helt oplanerad dag, vilket känns rätt skönt. Kanske blir det en tur till skogen, kanske bakar vi lite, kanske hinner vi med både ock? Antagligen.

Räksoppa

3 stora morötter
spenat ca 150 g fryst eller färsk grönkål
1 klick smör
2 msk mjöl
5 dl mjölk eller vatten
5 dl grönsaksbuljong
2 dl creme fraiche
400 g räkost
salt & peppar
dill
1 burk räkor/kräftor i lag
4 ägg

Börja med att skala och riva morötterna grovt. Fräs dem i en klick smör, ha sedan i spenaten. Pudra över mjölet och rör om ordentligt. Slå på mjölken och grönsaksbuljongen. Låt detta koka ett par minuter. Tillsätt creme fraiche, räkost, salt, peppar och lite dill.  Soppan får nu småkoka tills den börjat tjocknat. Koka äggen och häll av räkorna/kräftorna. Lägg en hög med räkor/kräftor i botten på varje skål. Slå på soppa och lägg i två ägghalvor. Middagen är serverad!

Busenkel räksoppa som värmer kalla höstdagar!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kate

    Ha ha ha, precis vad som ska tillagas här ikväll, krämig räksoppa med ägg..!!!! Serveras med ett glas vitt vin och lite rågbröd…
    Trevlig helg, kraaam Kate