Veckans mat- v45 – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Veckans mat- v45

färsbiffar, vegofärsbiffar, asiatiska köttbullar

Hej vardag. Hej måndag.
Första tidiga morgonen efter ett lov är ju alltid den värsta ändå. I alla fall för mig som alltid känner en stark ovilja att kliva ur sängen när klockan ringer. Men jag har en skapligt lugn arbetsdag framför mig. Massa planering för vinterns kommande samarbeten, ett telefonmöte, ta emot en leverans, lite fakturering och så tänker jag mig en promenad i det fina vädret. Det piggar nog upp ändå! Sen blev jag lite gladare när jag kollade igenom recepten för veckans mat. Så mycket gott det finns ändå, eller hur. Det gäller bara att komma på vad man ska laga.

I veckan ska det visst bli första riktigt kalla veckan här hos oss. Med minusgrader både på nätterna och dagarna. Så den här veckan tycker jag det passar fint med lite mumsig, värmande mat. Mat som är lättlagad och lätttillgänglig. Men också recept som värmer långt in i själen.

Mina asiatiska vegofärsbollar blev en sådan där riktig pangmiddag. Så enkla att laga och supergoda!

fiskgratäng med blomkålsmos

Fiskgratäng med blomkålsmos. Alltså finns det något som passar bättre än det en kall novemberkväll? Jag gillar verkligen att göra blomkålsmos till. Det är så gott! Har ni testat det?

kycklinggryta med smaksatt creme fraîche

Enkel kycklinggryta, en favorit hos många, även hos oss. Perfekt att laga när varken ork eller inspiration riktigt finns. Ibland behöver bara maten vara lättlagad.

pasta, toscana, Villa Puccini, middag, mat pasta

Det här blir min fredagsmiddag den här veckan. Fyllda pastasnäckor i tomatsås. Så löjligt gott. Både för kropp och själ. Jag lovar!

veganska, middag, mat recept

Jag älskar att laga mat som är i säsong. Och vi har fortfarande massor av härliga svenska rödbetor i butikerna att laga mat av. Gör en omgång biffar, frys in de ni inte äter upp och ta fram som nödmat en dag när ni inte hinner stå vid spisen. Hur bra och gott som helst!

Idag hoppas jag att ni alla hinner ut en stund och njuter lite av solen, om ni som vi har ett strålande fint novemberväder idag. Det behöver vi, för att orka med <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.