Veckans mat- 5 goda pastamiddagar – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Veckans mat- 5 goda pastamiddagar

vegetarisk köttfärssås, vegofärs, vegosås, vegetarisk pastasås

Hej måndag,

Här startade vi dagen med att vara ganska trötta. Helgen var nog lite slitig för oss alla. Axel hade full schema hela helgen, jag och Sebastian var på 40-årsfest på lördagen och fast jag hade all möjlighet i världen att sova riktigt länge i söndags vaknade jag efter ynka 3 timmars sömn och kunde inte somna om. Så jag kan säga att det inte blev mycket gjort i söndags inte. Rensade ur ett skåp, plockade undan lite i köket, rensade bort gamla höstblommor från krukorna framför huset och satte i granris istället. Hade lite familj över på fika. Men annars, blev det inget alls vettigt gjort. Så idag är jag glad över att kunna jobba hemifrån och fixa sådant som jag annars gör på söndagar. Ni vet, tvätta och förbereda inför veckan.
Så idag har jag hunnit städa ur diskmaskinen ordentligt, kört två maskiner tvätt, lämnat iväg ett jobb på korr och dragit upp lite planer för veckan.

Idag tänkte jag att vi viger veckans mat åt ett gäng goda pastarecept. Här hemma hamnar vi lätt i “pasta och köttfärsås-träsket” om vi äter pasta. Vilket är gott. Men ibland vill man variera sig lite.. Då är min pastasås med morötter en himla god variant på den klassiska köttfärssåsen.
pasta med ajvar och fetaost

En annan variant är min pastagratäng med ajvar och fetaost. Här kan man slänga i lite av vad man har hemma. Svamp, kyckling eller quornbitar. Vad helst man föredrar helt enkelt.

vegetarisk, vegansk, linsbolognese

En annan pastarätt jag hyser stor kärlek till, det är min linsbolognese. Lättlagat, billigt och gott.  Perfekt att göra ett storkok av och frysa in för framtida matlådor eller när tiden är på tok för knapp för någon vidare matlagning.

vego, ajvarsås

Det här grundreceptet på vegetariska köttbullar passar perfekt att göra och sedan koka en god ajvarsås att servera till. Köttbullarna kan man göra en dag när man har lite mer tid. Stoppa i frysen och sedan är det bara att värma på dom och koka ihop såsen när man behöver något snabblagat. Jag älskar sån här mat!

vegetarisk lasagne med halloumi och spenat

En storfavorit sedan många år: vegetarisk lasagne med halloumi. Gott, enkelt och lite annorlunda. Vill man kan ha i lite röda linser i tomatsåsen för att få upp proteininnehållet lite. MUMS!

 

Nu ska jag beta av resten av att göra listan denna måndag,

Jag hoppas ni alla får en himla skön start på veckan <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.