Pepparkaksgrottor – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Pepparkaksgrottor

pepparkaksgrottor, småkakor, julkakor

Hej hallå,

Jag hoppas allt är bra med er alla. Här hemma sitter jag och fryser lite då det varit en hel drös minusgrader de senaste dagarna. Vi får liksom rätt kalla golv då. Men. Jag har hellre lite snö och kallt än grått, blött och lerigt. Vi får värma oss med glögg, tända ljus och julmusik helt enkelt!

I veckan passade jag på att baka en hel drös med småkakor. Perfekt att ha det klart till jul tänkte jag. De flesta småkakor går ju faktiskt att frysa in, antingen färdiggräddade eller om man fryser in kakdegen och bakar ut kakorna när det är dags. Himla smidigt är det hur som helst.pepparkaksgrottor, småkakor, julkakor

Det finns ju så mycket goda kakor att baka till jul. Som de här pepparkaksgrottorna. Så himla goda och man kan fylla dom med lite av vad man gillar. Förut fyllde jag dom med Dumle. Men när jag handlade sist fanns det ingen Dumle med pepparkakssmak. Istället tog jag Marabou pepparkaka och fyllde mina pepparkaksgrottor med. Alltså det är nog min favoritchoklad just nu. Och jag som inte ens är så förtjust i mjölkchoklad i vanliga fall. Helt galet. Men gott är det!

Pepparkaksgrottor:

200 g smör
1 dl strösocker
1/1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskryddor
4 1/2 dl vetemjöl

Dumle med pepparkakssmak/ Marabou pepparkaka

Rör smör och socker riktigt mjukt. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda väl. Forma till bollar och lägg i småkaksformar.
Tag bort pappret från dumlen och tryck ner en hel dumle i varje kaka. Eller skär bitar av Marabou pepparkaka och tryck ner i varje kaka.
Låt stå kallt minst 30 minuter. Grädda i 175 °C i cirka 15 minuter. Låt svalna helt. Förvara i burk med tättlock.

Perfekt att ta fram till adventsfikat!

 

Nu önskar jag er en himla fin tisdag.

Jag ska skriva lista inför morgondagens jobb, hämta ut lite paket och sedan plocka upp barnen. Igår kom jag hem 00.20 från ett jobb och sen var det bara att kliva upp strax efter 6 imorse. Så idag känner jag mig allt lite trött faktiskt! Tror det får bli en enkel lasagne till middag ikväll. Och sedan intar jag soffan!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.