Recept på brända mandlar – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Recept på brända mandlar

brända mandlar

Glad tredje advent mina fina vänner!

Jag ligger nedbäddad i soffan, iklädd pyjamas med en falaffelrulle i magen, årets julgran klädd som sprider julstämning och vår senaste familjemedlem Carlsson vilandes på ryggstödet till soffan. Vi blev alltså med kattunge i dag. En söt liten krabat som tycker att vår hund är det läskigaste han någonsin sett. Men det ger sig nog med tiden.
Jag får inget gjort här hemma alls, för så fort katten flyttat på sig lite måste man ju titta. Och oja sig över de söta saker han gör, eller hur tokigt han somnat, Det är liksom som att ha en liten bebis hemma igen.

Men om jag nu ska försöka ägna mig åt jobbet en stund, så tänkte jag tipsa om mitt recept på brända mandlar till jul
brända mandlarAlla känner väl igen doften av dom. Som man brukar känna på bland annat marknader. Doften av varmt socker antar jag att det är. Att göra egna brända mandlar är inte alls speciellt svårt. Man ska bara ha tälamod, vara uppmärksam och akta sig för det väldigt varna sockret,
brända mandlar

Brända mandlar:

200 g mandlar
2 dl strösocker
1/2 dl vatten

Lägg mandlarna i en tjockbottnad kastrull eller stekpanna. Rosta mandlarna på medelhög värme. När mandlarna rostats, höj värmen och slå på socker och vatten. Låt allt koka under konstant omrörning tills sockret vitnar och det börjar knäppa i mandlarna. Det kan ta sin lilla tid, så ha tålamod. Men när de väl börjar vitna går det fort! Så håll koll.
Häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper och låt svalna helt.

Förvara i en burk med tätslutande lock.

 

Nu ska jag titta lite mer på katten. Som bara sover, men är himla söt ändå!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.