Pepparkaksfudge – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Pepparkaksfudge

fudge, jul, julgodis

Alltså gissa hur gott det här är? Pepparkaksfudge! Jag säger bara mums! Att den dessutom görs på ett fåtal ingredienser är ju bara ett stort plus.
Igår skrev jag lista inför vad som ska handlas till jul. På lördag har jag planerat att fixa lite julgodis. Det blir knäck, snickersrutor och så röstade familjen för att jag skulle göra pepparkaksfudge. Det blir nog hur bra som helst det tror jag.

fudge, jul, julgodisFudgen innehåller bara sötad, kondenserad mjölk och choklad. Sen har jag krossat pepparkakor och strött ovanpå.
Eftersom det blir ganska sött med den kondenserade mjölken brukar jag ta hälften mjölkchoklad/mörk choklad. Då håller dessutom den ihop bättre!
Men kolla noga så du tar rätt burk, det måste vara den sötade kondenserade mjölken. Den osötade fungerar inte att använda.

fudge, jul, julgodis

Det här är ett himla bra grundrecept. Som kan ändras med olika smaksättningar efter vad man är sugen på. Ha i krossade polkagrisar, nötter, eller vad du är sugen på. Gott blir det.
Vill man ha en lite mer mörk och kraftfull fudge går det bra att göra på bara mörk choklad också!

Pepparkaksfudge:

150 g Marabou pepparkaka
150 g mörk choklad (70%)
1 burk (397g) sötad kondenserad mjölk
1 tsk pepparkakskryddor
pepparkakor till dekoration

Smält de både chokladsorterna i ett vattenbad. Rör ner den kondenserade mjölken och pepparkakskryddor.
Klä en avlång brödform med bakplåtspapper och bred ut smeten. Krossa pepparkakor och strö över fudgen. Ställt kallt i minst 3 timmar. Skär upp i bitar med en vass kniv.

Fudgen går perfekt att förvara i frysen, så är det chansen mindre att ni äter upp allt på stört 🙂

Nu ska jag försöka fortsätta jobba här. Inte helt lätt med en kattunge som är högt och lågt exakt hela tiden. Men just nu har han krupit upp i mitt knä och spinner en liten stund. Då förlåter man honom på stört för all oreda han ställer till med annars här hemma..

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.