Pepparkaksdadlar


God fortsättning alla fina vänner.
Jag hoppas ni alla haft en riktigt härlig julhelg. Jag tog två dagar ledigt från blogg och instagram. Det kan man behöva ibland. Men nu är jag tillbaka på banan igen.
Visst var det lite extra skönt den här julen, att så fort julhelgen var över, ja då blev det liksom helg igen!
Vi har hunnit kolla på en hel del filmer, fikat. ätit julgodis i massor och bara tagit det lugnt. Idag är planen att åka in och bowla i eftermiddag. Och sedan gå och äta pizza på en nyöppnad restaurang här i stan. Perfekt sysselsättning idag känns det som!

 
Har ni som vi, haft överflöd av julgodis i jul. Men ändå känner ett sug efter något sött sådär framåt kvällen? Då vill jag tipsa om de här pepparkaksdadlarna. Så enkla att göra och stillar sötsuget. Jag lovar!
Lite kryddiga dadlar och nyknäckta nötter frå bli kvällens mums i soffan. Igår kollade vi både på sällskapsresan 2 och Yesterday. Idag har jag hunnit kolla på ett brittisk-amerikanskt kostymdrama på SVT, Unga kvinnor. Ett perfekt fördriv denna fredag förmiddag. Ikväll funderar barnen på om vi ska kolla in nya Ture Sventon. Någon som sett?
Pepparkaksdadlar
200 urkärnade dadlar:
2 msk kanel
1 tsk nejlika
1/2 tsk ingefära
Blanda alla torra ingredienser och lägg i en påse. Lägg i dadlarna och blanda om tills dadlarna helt är täckta av kryddor. Förvara i tätslutande burk med lock eller i en påse.
 
Det fina fatet har min vän KatjaK gjort.

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
AnnBritt
AnnBritt
4 år sedan

👍🏻 från våra barn på Ture Sventon!

julkakor, småkakor, kakor, baka, julbak

Nästa inlägg

Julaftonslista

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x