Pizza bianco – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Pizza bianco

snittar, nyår, nyårssnittar, tilltugg

Har ni planerat nyårsmaten än?
Om inte, anmäl er att göra tilltuggen och så gör ni detta. Pizza bianco med vispad smetana eller creme fraiche som toppas med rom och dill. Lite finhackad rödlök hade suttit fint det med. Men det fanns inte hemma vid tillfället.

 

Det här mina vänner är så otroligt enkelt att göra. Men smakar gudomligt! Basen är samma som till min pizza med julmatsrester jag tipsade om tidigare. Jag har bara piffat upp toppingen en aning. Och vips så passar den utmärkt att starta nyårsafton med.snittar, nyår, nyårssnittar, tilltugg

Löjrom är himla gott att toppa med, men idag hade jag forellrom hemma. Eller om du vill göra en vegetarisk variant så går det även att ta tångkaviar. Vilket som fungerar bra.

snittar, nyår, nyårssnittar, tilltugg

Jag gillar när arbetsinsatsen är låg, men resultatet blir mycket. Och precis så är det med de här pizzorna. De behöver inte ätas varma vilket gör att du kan förbereda dom i god tid innan. Och sedan bara toppa dom med smetana och rom precis innan servering. Fiffigt va?

Pizza bianco med smetana och rom:

2 runda libabröd
50 g färskost
1/2 msk basilika
salt & peppar
ost

1 dl smetana/creme fraiche
80 g forellrom eller annan rom
dill
finhackad rödlök

Lägg ut bröden på en bakplåtspappersklädd plåt. Blanda samman färskost och kryddor. Bred detta över bröden. Strö över ost. Grädda i 225°C i cirka 10 minuter. Låt pizzorna svalna helt. Dela den i bitar med en sax. Vispa upp smetana/creme fraiche. Ha i detta i en spritspåse. Spritsa små klickar på pozzabitarna. Toppa med rom, dill och rödlök. Servera direkt.

Ett perfekt tilltugg till nyårsdrinken!

 

Har ni bestämt meny för nyår än?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.