5 recept på januarimat – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

5 recept på januarimat

soppa, pumpa, middag, mat

Halva januari har strax passerat. En av de månader på året då många har det lite skralt i kassan efter jul och nyårshelgerna. Det är även en månad då många väljer att äta mer grönt. Därför passar det idag perfekt att bjuda på en veckoplanering med 5 recept på januarimat. Där maten både är billig och vegetarisk. Bra va?

Ett himla bra sätt att komma undan lite billigare på, det är att laga soppa. Eftersom du i stort sett kan ha i vilken trött morot som helst i den. Det finns fortfarande fina, svenska fina pumpor i mataffären, de är perfekt att ha som grunt i en soppa!

veganska, middag, mat recept

Som sagt, svenska rotfrukter finns det gott om i affären. Och de är inte speciellt dyra alls. Därför kan det vara idé att testa att göra en omgång rödbetsbiffar. Gott till en sallad eller varför inte i ett pitabröd med goda tillbehör?

vego, middag, mat , recept

En kär gammal klassiker här hemma hos oss är kesolasagne!. Perfekt att laga när inspirationen tryter men man vill servera något gott.

vegogryta, vegansk gryta, linser, vegetarisk mat

Typisk bra mat, det är väl ändå att göra en stor omgång linsgryta? Perfekt att frysa in och ta upp när man inte hinner laga mat. Och himla gott att ha i matlådan. Det här blir en riktigt krämig historia, som vi alla äter med god aptit här hemma!

vegetarisk köttfärssås, vegofärs, vegosås, vegetarisk pastasås

Att dryga ut köttfärssåsen med morötter för att göra den billigare och räcka till fler är ett klassiskt och bra knep som man inte ska förakta. Jag hade en liten skvätt vegofärs kvar i frysen, som inte riktigt skulle räcka till något alls. Men när den drygades ut med krossade tomater och morötter blev det en hel måltid för hela familjen!

Ett annat bra sätt att komma undan lite billigare i januari är att baka eget bröd. Här hittar ni 5 smarriga recept att testa!
Såg även att min bloggkollega Susan tipsar om lite god matispo på sin blogg!

 

Nu önskar jag er en fortsatt fin måndag vänenr!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.