Årets matbluff – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Årets matbluff

apelsinsallad, citrussallad, fruktsallad

Jag gillar när saker och ting ifrågasätts. Att man faktiskt vänder och vrider på livsmedelsförpackningar och tittar vad de innehåller.
Att saker och ting som har en snygg förpackning med en tjusig etikett inte alltid är vad det utger sig för att vara. Så länge jag kan minnas har jag alltid granskat innehållsförteckningen på livsmedel. Läst den tråkiga sidan som inte så många andra brydde sig om.

Därför gillar jag att man varje år utser Årets matbluff. Inte för att jag vill vältra mig i andras olycka. Nej utan för att jag tycker det är bra. Att om en vara inte är det den utger sig för att vara, då kan allmänheten behöva upplysas om detta.

Som förra året, när Lätta ohotat fick ta hem titeln Årets matbluff 2018. På förpackningen ser det ut som ett margarin som innehåller rapsolja och kärnmjölk, men i själva verket innehåller den mest palmolja. Inte ok i min bok!

Här ser ni årets finalister. Pågen Brioche hamburgerbröd, Semper gluten free Bovete & Teff mjöl, Rå Blåbär, Alpro Cuisine soya vispbar,  Skånemejerier Bara yoghurt frukt & bär hallon & jordgubb.

Vilken skulle ni säga är den största bluffen?

 

Eller har ni någon produkt ni tycker är mer bluff än dessa?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Krista

    Tycker att yoghurten är helt klart värst (Rå blåbär som god tvåa visserligen) för man får verkligen intrycket av att det är 20% FRUKT, de borde inte kalla sockersirap för frukt. Så dålig stil. Har röstat!