5 snabba middagar- klara på 30 minuter!

quorn, quorngryta
Kalendern säger första veckan i februari och vi borde ha vinter. Men här har blåsipporna börjat blomma och videkissarna slagit ut efter vägen. Och själv kan jag inte bestämma mig för om det ändå är lite skönt att slippa all snö vi annars brukar få. Eller om det är himla sorgligt. Som om vi liksom går miste om en hel vinter.
Men som sagt, där ÄR ändå rätt kyligt ute, och nu har vi tassat in i den månad då de flesta av oss får spendera tid hemma i soffan, med nässpray, alvedon och pappersnäsdukar nära till hands. Därför tänkte jag att det passar bra att tipsa om 5 snabba middagar- klara på 30 minuter! Jag gillar ju grytor och röror av alla dess slag. Så den här veckan blir det värmande, närande och tröstande recept. Som bara tar dig ca 30 minuter att laga iordning. Fint va?
 
Ajvargryta med quorn lagar du till på ett litet kick. Det är dessutom himla gott att ha i matlåda om det råkar bli något över.
snabb middag, vardagsmat, lax i vitlökssås
Snabblagad lax i vitlökssås är en riktig räddare i nöden. Lite creme fraiche, örter, citron och vitlök är allt som behövs. Ja och så fisk såklart!
currykyckling, curry
Klassikerna kyckling i currysås är lika poppis nu som för 30 år sedan. Lättlagat och himla gott, det är allt jag begär av vardagsmaten ändå.vegetarisk stroganoff, vego, middag, vardagsmat
Förra veckans stora fullträff: linsstroganoff. Dra mig baklänges så gott! Dessutom är det enkelt att laga mycket av det och ha som matlåda.
färsbiffar, vegofärsbiffar, asiatiska köttbullar
Sugen på något helt annat än mumsiga grytor? Gör du mina asiatiska vegofärsbiffar i kokosmjölk. Supergoda och rysligt enkla att laga!
Förutom att det är måndag, så är det faktiskt morotskakans dag idag. En himla fin dag, väl värd att fira.
Nu ska vi ha restfest här hemma. Himla fint att starta veckan med att få frossa i rester och slippa laga kvällsmat tycker jag!
 

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
badrums blandare
4 år sedan

Härliga recept:)

snittar, nyår, nyårssnittar, tilltugg

Nästa inlägg

6 smarriga recept till fredagsmyset

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x