Pannkaksmuffins på kikärtsmjöl – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Pannkaksmuffins på kikärtsmjöl

mellis, mellanmål, kikärtor

Igår kom Axel och hans kompis Matias hem från skolan. Perfekt att vara så pass stor att man klarar sig själv när mamma jobbar. Jag brukar serva med mellanmål, sen sköter dom sig själva. Jag ser dessa eftermiddagar som utmärkta tillfällen att testa nya recept. På andra barn än mina egna alltså. Och igår blev det pannkaksmuffins, gjorda på kikärtsmjöl.

Jag är ju av den åsikten, att pannkaka liksom inte riktigt är mat. Det är mest vetemjöl. Men gör man dom på kikärtsmjöl och fina, ekologiska ägg. Ja då blir det ett himla fint och mättande mellanmål.
MEN, vill man baka dom på vetemjöl så går det precis lika bra. Öka då mängden mjölk något bara.
mellis, mellanmål, kikärtor

Kan även passa fint att servera på en brunch, kanske till påsk? Jag tycker dom är allra godast då dom fortfarande är lite varma. Men eftersom man inte alltid kan passa in sådant i mitt jobb, så värmde jag dom försiktigt innan dom serverades.mellis, mellanmål, kikärtor

Jag har bakat pannkaksmuffins förut. Med uruselt resultat. De har liksom fastnat som berget i muffinsplåten. Så jag gav upp det hela. Men skam den som ger sig.
Den här gången smörjde jag formarna noga med smör och sedan lät jag pannkaksmuffinsarna svalna något i formen innan jag lossade dom med en kniv. Visst, dom satt lite fast, men inte värre än att jag fick loss dom. Har man ingen muffinsplåt, eller är livrädd för att dom ska fastna så kan man använda pappersformar.mellis, mellanmål, kikärtorNå, hur löd domen från min jury  undrar kanske ni?

Jo, Matias gav dom 9,2/10 och Axel 9/10. Så helt klart godkänt får man ju säga ändå. Jag serverade dom med lite mosade hallon jag sötat med kokossocker och en liten klick lättvispad grädde. De som inte åts upp la jag i frysen. De kan nog bli perfekta att ta fram till mellanmål en annan dag känner jag på mig.

mellis, mellanmål, kikärtor

Jag upplever det som om pannkakssmet på kikärtsmjöl inte blir lika tjock som på vetemjöl, men det funkade superbra att göra pannkaksmuffins på ändå. Men var inte rädd om smeten känns lite tunn. Det är ok.

 

Pannkaksmuffins 12 st:

3 ägg
3 dl mjölk (jag tog havremjölk)
2 dl kikärtsmjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1/2 tsk vaniljpulver
1 nypa socker

smör till formen

Blanda ägg, hälften av mjölken, mjöl, bakpulver, vanilj och salt till en slät smet. Tillsätt sedan resterande mängd mjöl och vispa klumpfritt. Låt gärna stå och svälla ca 15 minuter.

Smörj en muffinsplåt noga med smör. Jag brukar ställa in formen i några minuter i den varma ugnen. När du sedan smörjer formarna med smör smälter smöret lite och det blir lättare att komma åt överallt.

Fyll formarna till 2/3 med smet och grädda i 225 °C i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg.

 

Servera med sylt, bär, grädde eller vad du gillar allra bäst!

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.