Alla hjÀrtans dag stÄr för dörren. Vi brukar fira lite sÄ dÀr lagom. Laga nÄgot gott att Àta, eller kanske nÄgot extra gott fika. I Är rÄkar ju alla hjÀrtans dag infalla pÄ en fredag, vilket Àr himla passande ÀndÄ. Det kÀnns ju Ànnu bÀttre att fÄ fira nÀr det Àr fredag.
Vill man fira med nÄgot gott till frukost eller mellanmÄl, ja dÄ kan man testa att göra mina amerikanska bananplÀttar. Dom Àr naturligt glutenfria dÄ de Àr gjorda pÄ havremjöl.
Jag tycker det Àr himla fint att steka smÄ plÀttar i en plÀttlagg. Men det gÄr sÄklart precis lika bra att steka mindre pannkakor av dom i en stekpanna istÀllet. Jag passade pÄ att testlaga en omgÄng lagom tills Axel och en kompis kom hem frÄn skolan. Och dom gick hem. Slurp sÄ var det slut pÄ deras tallrikar. Ett himla gott betyg tycker jag.
Axel tyckte det smakade sommar om dom. Ibland brukar jag steka bananplÀttar och ta med upp till sjön pÄ sommaren till lunch.
Har du möjlighet, lÄt gÀrna smeten stÄ och svÀlla lite innan. Kanske 20 minuter. Men jag vet hur det Àr, ibland (oftast) har man inte tid till sÄnt!
Amerikanska bananplÀttar 24 st:
2 bananer
4 Àgg
3 dl havremjöl
2 tsk bakpulver
ca 2 dl havremjölk
smör att steka i
Mosa bananerna. Rör sedan i Àgg, havremjöl och havremjölk till en slÀt, lite tjockare smet. Beroende pÄ hur stora bananer du anvÀnder kan du behöva ha i mer mjölk. Provstek en plÀtt och se sÄ smeten hÄller ihop.
Smörj plÀttlaggen med smör och stek plÀttarna i omgÄngar. Servera med fÀrsk frukt.
Perfekt till frukost eller mellanmÄl. Eller kanske tillsammans med en kula klass och chokladsÄs som efterrÀtt?
Amerikanske bananplÀttar

Har precis köpt havremjöl för första gÄngen, ska definitivt prova det till sÄdana hÀr pannkakor! MUMS!
Ser sÄ gott:)