Amerikanske bananplättar – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Amerikanske bananplättar

 

glutenfria plättar, glutenfria pannkakor,

Alla hjärtans dag står för dörren. Vi brukar fira lite så där lagom. Laga något gott att äta, eller kanske något extra gott fika. I år råkar ju alla hjärtans dag infalla på en fredag, vilket är himla passande ändå. Det känns ju ännu bättre att få fira när det är fredag.

Vill man fira med något gott till frukost eller mellanmål, ja då kan man testa att göra mina amerikanska bananplättar. Dom är naturligt glutenfria då de är gjorda på havremjöl.glutenfria plättar, glutenfria pannkakor,

Jag tycker det är himla fint att steka små plättar i en plättlagg. Men det går såklart precis lika bra att steka mindre pannkakor av dom i en stekpanna istället. Jag passade på att testlaga en omgång lagom tills Axel och en kompis kom hem från skolan. Och dom gick hem. Slurp så var det slut på deras tallrikar. Ett himla gott betyg tycker jag.

Axel tyckte det smakade sommar om dom. Ibland brukar jag steka bananplättar och ta med upp till sjön på sommaren till lunch.glutenfria plättar, glutenfria pannkakor,

Har du möjlighet, låt gärna smeten stå och svälla lite innan. Kanske 20 minuter. Men jag vet hur det är, ibland (oftast) har man inte tid till sånt!

Amerikanska bananplättar 24 st:

2 bananer
4 ägg
3 dl havremjöl
2 tsk bakpulver
ca 2 dl havremjölk
smör att steka i

Mosa bananerna. Rör sedan i ägg, havremjöl och havremjölk till en slät, lite tjockare smet. Beroende på hur stora bananer du använder kan du behöva ha i mer mjölk. Provstek en plätt och se så smeten håller ihop.

Smörj plättlaggen med smör och stek plättarna i omgångar. Servera med färsk frukt.

 

Perfekt till frukost eller mellanmål. Eller kanske tillsammans med en kula klass och chokladsås som efterrätt?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.