Stuvade makaroner – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Stuvade makaroner

inlägget innehåller annonslänkar.

vardagsmat, middag, pasta

Saker jag aldrig trodde jag skulle blogga om:
stuvade makaroner och falukorv.

För helt allvarligt. Vem blir inspirerad av sånt?  Dessutom ska jag ärligt berätta att jag kanske gjort stuvade makaroner 3 gånger i hela mitt liv. Det finns ju så många nya, roliga, innovativa recept att skapa, att testa. Men så slog det mig. Varför måste jag alltid uppfinna hjulet. Kan det inte ibland vara skönt att luta sig tillbaka och servera något som familjen till 99,9 % kommer att uppskatta?

I kampen i att vilja få i barnen linser, grönsaksbiffar och zucchinipasta kan det bara vara så skönt att laga något som man på förhand vet kommer tas emot väl. För jag, precis som många av er där ute har barn som inte alltid uppskattar exakt allt jag lagar. Och då känns det så himla skönt i mammahjärtat när barnen äter, med god aptit, utan tjafs och bråk.
vardagsmat, middag, pasta

Min tallrik blev helt helt vegansk, då jag valde en middagskorv från Peas of heaven, medan resten av familjen fick klassisk falukorv. De stuvade makaronerna gjorde jag på havremjölk, eftersom vi sällan har annat än det hemma. Jag tycker det är fint att smaksätta stuvningen med lite muskot. Ett tips för att få till så där härligt krämiga, men inte överkokta makaroner är att koka dom i mjölk från första början och sedan bara reda av mot slutet.

Stuvade makaroner 4 port:

5 dl makaroner (jag tog Kungsörnens Bönpasta)
ca 8 dl valfri mjölk
3 msk vetemjöl
salt
1 krm muskotnöt

Mät upp makaroner i en kastrull, slå på mjölken. Låt koka upp med lock. Använder du vanlig mjölk- koka i en tjockbottnad kastrull och rör om då och då så att mjölken inte bränner fast. När makaronerna nästan är klara, rör ut mjölet i lite mjölk och ha i. Koka tills redningen tjocknat. Smaksätt med salt och riven muskotnöt.

Servera med valfri korv, ketchup och massa grönsaker. Middagen är serverad på mindre än 30 minuter och familjen blir garanterat glad!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.