På tisdag smäller det. Den stora DAGEN. Semmeldagen.
Hur man väljer att äta sin semla, ja det är ändå högst individuellt nuförtiden. Förr var den stora frågan om man skulle äta med eller utan varm mjölk. Sen kom vaniljsemlan som ett bombnedslag. För att sedan få sällskap av både pistagesemla och wienersemla. Många förfärades, för en semla är ju faktiskt en semla. Och inget annat!
Eller…?
Idag kan en semla vara en semla så länge den innehåller lite kardemumma på något vis känns det som. Och inte mig emot! Idag har jag knåpat ihop ett helt inlägg, med 8 smarriga alternativ till den klassiska semlan! Först ut, en hederlig vetesemla, som istället för mandelmassa är fylld med nutella. Gissa om det här är gott?! Jag föredrar att göra mina semlor i mini-format.
Har man bråttom, då kan de här semelmunkarna vara något! Köp färdiga munkar och gör semelmunkar jag. Hur gott som helst, jag lovar!
Kanske min favorit av dom alla, semmelkladdkaka. Har ni inte testat detta än så har ni verkligen något gott att se fram emot!
Är du sugen på något som faktiskt liknar en semla, då skulle jag rekommendera denna semmelmuffins. Lättbakade och så goda, jag lovar!
Baka en ljuvlig semmelcheesecake till på tisdag. Det här är en riktig höjdare för dig som vill ha något helt annat än en semla. Men ändå vill ha kvar smaken liksom.
Vem älskar inte en skiva rulltårta liksom? Det är aldrig fel. Smaksätter man den dessutom med alla klassiska smaker från semlan. ja då har man en hit. Jag lovar! Du får en semmelrulltårta helt enkelt!
Årets tillskott i samlingen av semmelrecept är dessa: en semmelsmoothie! Alltså en smoothie med smak av kardemumma, mandel, grädde och vanilj. Perfekt till mellanmål eller en lyxig helgfrukost.
Men också en semmelpaj. Alltså dra mig baklänges så gott detta var hörrni. Väl värd att baka om ni frågar mig!
Vad gillar ni allra bäst? En hederlig semla med mandelmassa, eller kanske en paj eller varför inte en semmelmunk?
Vilka vackra bilder med alla dina goda semlor i olika former.
Kul med lite nytt,